SEC ve Ripple (XRP) Arasındaki Keşif Tartışması Kızışmaya Devam Ediyor

SEC ve Ripple (XRP) Arasındaki Keşif Tartışması Kızışmaya Devam Ediyor.

SEC ve Ripple (XRP) Arasındaki Keşif Tartışması Kızışmaya Devam Ediyor

SEC ve Ripple (XRP) arasındaki keşif tartışmaları sürüyor.

SEC’e göre sanıklar 2012 yılı içerisinde XRP satışlarının federal menkul kıymet yasalarına tabi olup olmadığı konusunda “kapsamlı bir tavsiye aldı. Düzenleyiciye göre Ripple, 2013 ve 2018 yılları arasında ait en az 657 belgeyi saklıyor.

SEC’in bu hareketi, Ripple’ın SEC’in bastırmaya çalıştığı “adil bildirim” savunmasını zayıflatma maksadında gibi görünüyor.

Avukatlar Ripple’a yasanın ne söylediğini ve buna nasıl uyulacağını anlattıysa (Ripple’ın bu avukatlara ifşa ettiği gerçekler ne olursa olsun) adalet doktrini SEC’e Ripple ve çalışanlarının fiilen aldıkları bildirimi tam olarak keşfetme hakkı veriyor.

SEC, Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve şirketin kurucu ortaklarından Chris Larsen de dahil olmak üzere, şirket çalışanlarının ifadelerinin alınmasından önce yukarıdaki belgeleri almaları gerektiğini iddia ediyor. SEC, konuyla ilgili gayri resmi bir toplantı talebinde de bulundu.

“Yeni hiçbir şey getirmediler”

Kurum ayrıca bu tür bireysel ve özel hareketlerin, devlet tarafından yüksek mahkemeden alt mahkemeye verilen bir emir ile engellendiğini ayrıca davaya müdahil olmayı isteyen XRP yatırımcılarının da şu en temel kadar Ripple’ın iddialarını tekrar etmekten diğer bir şey yapmadıklarını ve mahkemeye yeni iddia veya bilgi sunmadıklarını belirtti.

“Borsalardan tazminat talep edilemez”

SEC ayrıca dava sebepli olarak XRP işlemlerini askıya alan veya bütünüyle kaldıran borsalardan, kişilerin herhangi bir talepte bulunamayacağını da belirtti. SEC bunun nedeni olarak borsaların davada herhangi bir taraf olmamasını gösterdi.

“Bize savaş açtılar”

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu XRP topluluğunun avukat John Deaton liderliğinde kendilerine karşı adeta bir savaş açtığını da belirtti:

28 Şubat – 14 Mart tarihleri arasında Twitter’da gittikçe popülerleşmeye başlayan John Deaton, üst mahkemeden bir karar çıkararak, XRP yatırımcılarını biraraya getirerek SEC’ye karşı toplu bir dava açma yoluna gitmeye başvurmuş ve Twitter’da popüler olma yolu ile devlet kurumuna savaş açmaya çalışmıştır. XRP yatırımcılarının çıkarları Ripple tarafından yeterince suistimal edilmiştir.
Etiketler