SEC, bir kripto para için 18 milyon dolarlık suç duyurusunda bulundu

SEC bir kripto parayı daha kayıtsız menkul kıymet olmakla suçladı.

SEC, bir kripto para için 18 milyon dolarlık suç duyurusunda bulundu

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Rivetz Corp CEO’su Steven K. Sprague’yi 18 milyon dolar tutarında kayıt dışı menkul kıymet arzı yapmakla suçladı.

2013 yılında kurulan Rivetz şirketi şu anda fesih edilmiş durumda bulunuyor.

Şirket ve CEO'su 2017 yılının temmuz ve eylül ayları arasında 7200'den çok yatırımcıdan kayıt dışı menkul kıymet teklifi sonucu 18 milyon dolar tutarında haksız kazanç sağlamakla suçlanıyor.

SEC, mahkemeye sunduğu dosyada RvT'nin yatırımcılara iyi bir yatırım imkanı olarak tanıtılarak satıldığını fakat satıldığı sırada RvT'nin menkul kıymet olarak SEC'e kaydettirilmediğini aktardı.

Yatırımcılar RvT tokenını Ethereum kullanarak satın aldılar. SEC'in iddiasına göre daha sonra Rivetz ve CEO Sprangue, şirket aracılığıyla bu Ethereum'ları tasfiye etti. SEC, tasfiye edilen bu gelirlerin bir miktarıyla şirketin kurucusuna Cayman Adalarında bir ev satın alındığını aynı zamanda, 1 milyon dolar tutarında ikramiye ve 2.5 milyon dolarlık bir kredi vermek için de kullanıldığı öne sürdü.

SEC dava sonunda haklı çıkarsa, haksız kazanılmış kazançların iadesini, mahkeme öncesi faiz ve para cezası istiyor.

SEC geçtiğimiz yıllarda da yasadışı olduğu iddiası ile bazı tokenlar hakkında da suç duyurusunda bulunmuştu. RvT de SEC'in menkul kıymet olarak kabul ettiği tokenlar arasında yer aldı. 

Etiketler