Tayvan'da kripto dolandırıcılığı şüphesiyle 14 kişi tutuklandı

Tayvan polisi, kripto dolandırıcılığına karıştığı iddia edilen 14 şüpheliyi tutukladı.

Tayvan'da kripto dolandırıcılığı şüphesiyle 14 kişi tutuklandı

Tayvan'da kripto dolandırıcılığına karıştığı iddia edilen 14 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin 100'den fazla kişiyi dolandırdığı öne sürüldü.

Kriminal Soruşturma Bürosu (CIB) tarafından 14 zanlı tutuklandı. Yöneltilen suçlamalar arasında dolandırıcılıkla birlikte kara para aklama suçu da yer alıyor.

CIB müfettişi Kuo Yu-chih'e göre, Chen soyadıyla bilinen Tayvanlı bir iş adamı bu plana önderlik ediyor. iş adamının sosyal medya aracılığıyla kullanıcıları kripto yatırımı yapmaya teşvik ettiği öne sürüldü.

Kuo, Chen'in yatırım planlarının Ethereum, Tether ve Tronix üzerine olduğunu aktardı. Öte yandan Chen'in yüksek kazanç vaat ettiğini de belirtti.

''Chen ve ekibi, dolandırıcılık için çeşitli web siteleri kurdu ve emekli erkekleri dolandırmak için güzel kadınların fotoğraflarını kullandı.'' 

Dolandırıcıların kullandığı kadın fotoğrafları, kurbanları siteye getirdi. Chen ve dolandırıcı ekibi, kurbanları kripto yatırımı yapmak için kadın gibi davranarak ikna etti. Öte yandan kendilerini kripto madenciliği konusunda uzmanlaşmış kişiler olarak tanıttılar.

CIB, kurbanlardan birinin şikayeti üzerine harekete geçerek dolandırıcıların çevrimiçi işlemlerini izlemeye başladı. Aylarca devam eden takibin ardından CIB, dolandırıcıların ofisine baskın düzenleyerek 14 kişiyi tutukladı.

Etiketler