Satoshi nedir? Ne işe yarar?

Satoshi, en değerli kripto para olan Bitcoin'in en küçük birimidir. Bu yazımızda Satoshi nasıl ortaya çıktı, ne işe yarar gibi soruların cevabını verdik.

Satoshi nedir? Ne işe yarar?

Satoshi, kripto para dünyasının en önemli para birimlerinden Bitcoin'in (BTC) en küçük birimi olarak tanımlanmaktadır. 1 Satoshi, 1 BTC'nin 100.000.000'da biridir.

Satoshi nasıl ortaya çıktı?

Satoshi, Bitcoin'in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto tarafından ortaya çıkarılmıştır. Nakamoto, Satoshi'yi Bitcoin'in alt değeri olarak belirledi. 2008 yılının kasım ayında 1 Satoshi'nin 0.00000001 BTC değerinde olduğunu aktardı. 2010 yılında bu değerin yüzde 1 olması tavsiye edildi. Yani, 1 Bitcoin'in yüzde 1'inin, 1 Satoshi olarak adlandırılması söz konusu oldu. Bitcoin'in yaratıcısına olan saygıdan kaynaklanarak bu isim de sevildi.

Satoshi ismi nereden geldi?

Satoshi, Bitcoin kripto para biriminin en küçük birimidir. Adını blok zincirlerinde kullanılan protokolün ve Bitcoin kripto para biriminin yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto'dan almıştır. Satoshi/Bitcoin oranı, bir BTC'ye 100 milyon Satoshi'dir.

Satoshi neye yarar?

Bitcoin, kripto para borsasının en değerli birimi. Bitcoin'den adetle almak söz konusu olduğu zaman yüksek bütçeler ayırmak gerektiğinden, yatırım yaparken herkese uygun olmadığı için az sayıda Bitcoin almak daha olası görünüyor. İşte, 0.00000001 BTC aldığınızda, 1 Satoshi almış oluyorsunuz. Satoshi adedini artırarak yatırım gücü de artırılmış oluyor.

Satoshi kullanılarak farklı kripto para birimleri de satın alınabilir. Şu an dolar da dahil, bütün paralardan daha değerli olan Bitcoin'in milyonda biri ile daha fazla sayıda Ethereum, Maker gibi kriptolar satın almak mümkün. Bu da doğru ve faydalı bir yatırım stratejisi olacaktır.

Etiketler