Rus yatırımcıların yüzde 77'si Bitcoin'i döviz ve altına tercih ediyor

Rusya'da yapılan bir ankete göre, Bitcoin ülkede giderek daha popüler hale geliyor.

Rus yatırımcıların yüzde 77'si Bitcoin'i döviz ve altına tercih ediyor

Döviz piyasasına odaklanan yerel bir öz denetim kuruluşu olan Association of Currency Brokers (AFD), Rus yatırımcılara Bitcoin ve varlıklar hakkındaki algılarını ölçmek için bir anket yaptı. AFD, ankete katılanlarının büyük bir kısmının Bitcoin'i altın ve dövize tercih ettiğini gözler önüne serdi. 

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 77'si Bitcoin ve kripto varlıkların 'en geleceğe dönük' yatırım olduğunu aktardı. Bu, ankete katılanların sadece yüzde 8.8'i tarafından en iyi yatırım olarak seçilen altın ile çelişen bir sonuç oldu. Biraz daha yüksek tercih oranlarında ise ankete katılanların yaklaşık yüzde 14'ü tarafından tercih edilen 'tanıdık ulusal para birimleri' bulunuyor.

Ankete katılan yatırımcıların yalnızca yüzde 23'ü Bitcoin'i hiç kullanmadıklarını belirtti. Bununla beraber, yüzde 77'si yakında Bitcoin ve kripto varlıklara yatırım yapmayı planladığını söyledi. Çalışma, Bitcoin'i hiç kullanmamış olanların sadece yüzde 7.6'sının varlık sınıfına dahil olmaya şiddetle karşı çıktığını ortaya koydu. Bitcoin'e yatırım yapmaya değip değmeyeceğinden şüphe edenler, ankete katılanların yüzde 15'ini oluşturdu.

AFD başkanı Evgeny Mashaarov, anketin Rus yatırımcıların Bitcoin'i artık bir aldatma olarak değil, gerçek bir yatırım olarak algıladıklarını açıkça gösterdiğini belirtti. AFD, anket sonuçlarını Rusya Merkez Bankasına ve Devlet Duma Mali Piyasalar Komitesine yollayacak.

Geçtiğimiz yıl, Dünya Altın Konseyi tarafından yürütülen bir anket de Rusya'nın Bitcoin benimseme düzeylerine ışık tutarak Bitcoin'in yatırım araçlarının popülaritesinde beşinci sırada olduğunu keşfetti. Bitcoin'in Rus halkı tarafından artan benimsenmesi ve popülaritesi, Avrupa'nın totaliter görüş eğilimini izleyen hükümetlerin duruşlarıyla çelişiyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler