Solana CEO'su, kripto piyasasının balon olmadığını düşünüyor. Peki neden?

Kripto benimseme eğrisini diğer teknolojilerle karşılaştıran Solana (SOL) CEO'su Anatoly Yakovenko, ''Belki de e-postanın internette çalışmaya başladığı aşamadayız.'' dedi.

Solana CEO'su, kripto piyasasının balon olmadığını düşünüyor. Peki neden?

Kripto para piyasalarında yükseliş devam ediyor. 19 Temmuz'da 1,2 trilyon dolar olan kripto değeri, bugün ikiye katlandı ve 2,4 trilyon dolara yükseldi.

Bu değerin artışında Ethereum'un rakibi olarak bildiğimiz Solana'nın büyük rolü var. Coingecko verilerine göre SOL tokenının değeri, geçen aya oranla 3 kat artarak 40 milyar dolar tutarında bir piyasa değeri elde etti.

Solana'nın kurucu ve CEO'su Anatoly Yakovenko, bu rakamlar bütün kripto piyasasını bir balon gibi gösterse de öyle olmadığını savunuyor:

''Bu, sektörde gerçekten de farklı bir dönem. Bu nedenle bir balon olduğunu söylemek doğru olmaz. 2017 balonu geldi ve geçti. Sonrasında insanlar üç yıl boyunca yeni bir şeyler inşa ettiler. Şimdi yeni mühendislerin, yeni geliştiricilerin sektöre dahil olup altyapıyı hızlıca inşa ettiği bir noktada bulunuyoruz.''

Yakovenko'ya göre Solana'nın diğer kripto varlıkların fiyatından yüksek kalması önem arz etmiyor. Öte yandan NFT'lerin sürdürülebilirliği konusunda da endişe etmiyor:

''Sürdürülebilir kısım, yeni fikirler bulan, geçmişe bakan ve onları buluşturup yeni bir şeyler inşa eden yaratıcı insanlara sahip olmaktır.''

Etiketler