Bitcoin konferansında yuhalanan tek isim MAYWEATHER!

Bitcoin konferansında konuşmalacıların arasında ekonomi ile çok ilgisi olmayan bir boksör olan Mayweather'di sözleri çok tepki çekince ünlü boksör yuhalandı.

Bitcoin konferansında yuhalanan tek isim MAYWEATHER!

Miami’de gerçekleştirilen Bitcoin 2021 konferansının henüz ilk gününde sahneye çıkan ünlü boksör Floyd Mayweather, konuşması sırasında Bitcoin’in ile ilgili küçümseyen sözleri nedeniyle kalabalığın tepkisini çekti ve yuhalandı.

ETH tabanlı bir dijital para olan olan EthereumMax ile sponsorluk sözleşmesi bulunan ünlü boksör, “Kripto para dünyasında herkes birbiriyle yarışıyor. Bence herkes istediğini seçebilmeli ve hangisini istiyorsa onunla devam etmeli. Bir gün Bitcoin kadar büyük başka bir kripto para daha olacağına inanıyorum.” dedi.

Floyd Mayweather, Bitcoin 2021 konferansında Bitcoin kullanıcılarının, yatırımcılarının ve hatta traderlarının önünde sarf ettiği bu cümlelerin hemen ardından kalabalık tarafından yuhalandı. Tepkiler üzerine ünlü boksör, “Kripto para olmadan bir milyar dolar kazanabildim. Herhangi bir kripto para olsun ya da olmasın Floyd Mayweather başarılı olacak.” şeklinde konuştu.

Coin Arzı tanıtımlarında SEC'den ceza almıştı

Floyd'un kripto karnesi ise biraz kabarık daha önce yaptığı tanıtım ve ortaklıklar yüzünden ceza bile alan Floyd'un tanıtım yaptığı dijital paralar kimi zaman yatırımcılarına ciddi zararlar ettirebiliyor.

Floyd Mayweather, 2017 yılında yaptığı coin halka arzlarının tanıtımları nedeniyle SEC tarafından cezaya çarptırılmıştı. Önce Stox isimli bir halka arzı karşılığında bir para aldığını açıklamadan tanıtan, ardından aynı desteği Centra adlı bir başka halka arz projesine de veren Mayweather, bu nedenle yaklaşık 615 bin dolar ceza aldı. Yaptığı haksız gelir sağlayan tanıtımlardan sonra ceza olarak üç yıl boyunca herhangi bir menkul kıymetin tanıtımını yapması yasaklandı. Halka arzın hemen ardından piyasaya çıktıktan sonra  32 milyon doları aşkın bir para toplayan Centra’nın kurucuları ise dolandırıcılıkla suçlanarak tutuklanmıştı.

Etiketler