Ripple, savunma stili değiştiriyor ve daha agresif bir tavır takınmaya başladı

SEC'i terste bırakmak için hamlelerinde daha da agresifleşen XRP tarafından yeni hamle geldi.

Ripple, savunma stili değiştiriyor ve daha agresif bir tavır takınmaya başladı

Ripple ve SEC arasındaki davada Ripple savunma tarzını değiştiriyor ve agresifleşiyor . Son olarak SEC’nin kişisel banka hesaplarının hareketlerini görme talebinin reddini isteyen şirket şimdi de Bitcoin ve Ethereum hamlesinde bulundu.

Ripple, CEO Garlinghouse ve kuruculardan Chris Larsen’i temsil eden avukatlar, hakim Analisa Torres’ten SEC’yi Bitcoin ve Ethereum hakkında da kendilerinkine benzer dosyalar üretmeye talep etti.

Bilindiği üzere SEC, Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadığını resmen kabul etmişti. Dava dosyasına göre Ripple şirketi de, XRP işlemlerinin iki büyük kripto paradan hiçbir şekilde farklı olmadığını öne sürdü.

SEC ise verdiği cevapta Bitcoin ve Ethereum’la ilgili belge üretmenin davayla bir ilgisi olmadığını söyledi. Ancak bu cevaba da karşı çıkan Ripple şirketi, SEC’nin kendilerinin suçsuzluğunu gösteren bazı belgeleri ortaya çıkarmadığını iddia etti. Şirketin iddiasına göre XRP’yi listeleme konusunda çekinceleri olan borsaların SEC’ye başvurduktan sonra “XRP menkul kıymet değildir” cevabı aldıkları çok net bir durum.

Ripple’ın dava dosyasında şu ifadeler yer aldı:

“Bugüne kadar toplanan bilgilere göre; piyasanın birçok değerli katılımcısı, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı konusunda SEC’ye bilgiler sundular ve tersi bir durum var ise SEC’de kamuoyuna açıklama yapmasını talep ettiler. Ancak kurum, Aralık 2020’de açtığı davaya kadar konuyla ilgili hiçbir açıklamada bulunmadı. İster iç ister dış kaynaklı olsun, bu durumla ilgili öğrenilebilecek her şeyi öğrenmek savunma tarafı için tutarlı bir harekettir ve dava için kritik olan bu tür konuların mahkeme tarafından anlaşılabilir olması bizim için çok önemlidir.”


Kripto topluluğunun dava ile ilgili net bilgiler elde etmek için yaz sonunu beklemek zorunda kalabileceği belirtiliyor. Haberin yazıldığı anlarda XRP 0.48 dolardan işlem görüyor ve  gün içinde 0,52 dolar temasını yaptı.

Analistlere göre eğer XRP tarafı bu davadan kazanarak veya uzlaşmacı şekilde ayrılırsa 1 doların üstüne çıkması bekleniyor

Etiketler