Rekor kazanç elde etti! Yıllık kazancı 394,3 milyar dolar…

Her şirket yıllık olarak kazancını açıklamaktadır. Apple da kendi yıllık kazancını açıklarken aynı zamanda son üç aylık mali durum raporunu da açıkladı.

Rekor kazanç elde etti! Yıllık kazancı 394,3 milyar dolar…

Tüm dünyanın teknoloji devi olan Apple, son üç aylık kazancını anlattı. Apple tarafından açıklanan veriler kapsamında iPad haricindeki tüm ürünlerde gelir artışı yaşandığı belirlendi. Apple kurucusu Tim Cook tarafından hazırlanan raporda yıllık kazançta yer alıyordu.

Amerika Birleşik Devleti merkezli teknoloji devi tüm dünya genelinde adından bahsettirmekle beraber mali durum raporu yayınlandı. Apple tarafından yayınlanan mali durum raporuna göre şirketin rekor kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Apple tarafından yapılan açıklamalar kapsamında şirketin son üç aydaki geliri yıllık bazda arttı.

Toplam kazanç 394,3 milyar dolar 

Apple kazancı

Apple tarafından yapılan açıklama kapsamında son üç ayda olan gelir yıllık bazda %8 oranında artış göstererek 90.1 milyar dolar olarak kaydedilirken son bir yıllık süreçte 394,3 milyar dolar para kazanmış oldu. iPad harici diğer tüm ürün ve hizmet gruplarında gelir artırılırken, iPad  gelirleri yıllık bazda %13,06 oranında azaldı. Paylaşılan rakamlarla ilgili açıklama yapan Tim Cook doların piyasalardaki güçlü pozisyonunun kazancı çok artırmadığını söyledi.

Tim Cook tarafından yayınlanan raporda:

"Bu çeyreğin sonuçları, Apple'ın müşterilerine, inovasyon arayışına ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi bırakmaya olan bağlılığını yansıtıyor. Aldığımız her eylemde ve aldığımız her kararda değerlerimizle öncülük ediyoruz. Çevreyi korumaya, kullanıcı gizliliğini güvence altına almaya, erişilebilirliği güçlendirmeye ve insanlığın tüm yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarabilecek ürün ve hizmetler yaratmaya derinden bağlıyız" denildi.