Rekabet Kurulu kararları

Rekabet Kurulu tarafından şirketler hakkında alınan yeni kararlar açıklandı.

Rekabet Kurulu kararları

- Hâlihazırda Diffusion Capital Fund Cooperatief UA’nın tek kontrolünde bulunan SBS Bilimsel Bio Çözümler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin bir kısım hissesinin Ak Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından temsil edilen Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile Ak Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Indukern S.A. ve iştiraklerinin tek kontrolünün, Ravago S.A.’nın tek kontrol ettiği Ravago Chemicals S.A. aracılığıyla devralınması işlemine izin verildi.

- Alexion Pharmaceuticals, Inc.’nin tek kontrolünün AstraZeneca PLC tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Doosan Infracore Co., Ltd. ve bazı iştiraklerinin tek kontrolünün nihai olarak Hyundai Heavy Industries Holdings Co., Ltd. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Olmuksan International Paper Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Mondi Plc. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

- Novartis Sağlık, Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. ile EİP Eczacıbaşı İlaç Paz. A.Ş. arasında imzalanan “Satış, Dağıtım ve Tanıtım Sözleşmesi”ne koşullu bireysel muafiyet tanındı.

- Shiseido Company Limited’in saç bakımı ve kişisel bakım işkolunun bir bölümünün tek kontrolünün CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A.’nın bir iştiraki tarafından kontrol edilen fonlar tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Etiketler