Şirketlerin halka arz başvuruları

Sermaye Piyasası Kuruluna başvuran şirketler ve halka arz açıklamaları...

Şirketlerin halka arz başvuruları

Sermaye Piyasası Kuruluna Başvurular

- OYAK Yatırım, hisselerinin yüzde 30'unu halka arz etmek amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.

- Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurusunu yaptı. Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş.’nin halka arzında konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı Kredi Yatırım üstlenecek.

- Doğanlar Yatırım Holding A.Ş.’nin enerji iştiraki Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. Sermaye Piyasası Kuruluna halka arz başvurusunu gerçekleştirdi. Halka arz süreci ile ilgili aracılık hizmeti için konsorsiyum eş liderleri Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. yetkilendirildi.

- Doğan Holding şirketlerinden, yenilenebilir enerji türlerinden yalnızca güneş ve rüzgâr kaynaklarıyla elektrik üreten ve toplamda 269 MW kurulu güce sahip Galata Wind Enerji A.Ş., şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için SPK'ya başvurdu.

- İşbir Holding bağlı ortaklığı İşbir Sentetik, halka arza ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu. İşbir Sentetik'in, çıkarılmış sermayesinin yüzde 32,25’ine karşılık gelen 50.376.911,05 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi planlanıyor.

- Gözde Girişim'in yüzde 54,30 oranında hissedarı olduğu Penta Teknoloji halka arz için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu. Penta Teknoloji halka arzı için İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yetkilendirildi.

- Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş., halka arz için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu. Halka arza Gedik Yatırım Menkul Değerler aracılık yapacak.

- ÜNLÜ Yatırım Holding A.Ş. (ÜNLÜ & Co), şirket hisselerinin yaklaşık yüzde 25 oranındaki kısmının halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulundu. ÜNLÜ & Co, halka arz sürecinde Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’yi yetkilendirdi.

- Kalekim, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu.

- Boğaziçi Beton, şirket paylarını halka arz etmek için Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulundu.

Halka Arz Açıklamaları

- Odaş Elektrik bağlı ortaklığı Çan Kömür'ün halka arzı için yaptığı Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş ve Esas Sözleşme Tadil başvurusu SPK tarafından onaylandı.

- Turk Finansman AŞ Genel Müdürü Gökhan Ertürk, Param Kredi markasıyla 2020 yılında 20 milyon TL kredi hacmine ulaştıklarını dile  getirerek Param grubunda 2021 yılında halka arza hazırladıklarını belirtti.

- Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Kızılbük GYO'nun halka arzını yılın ilk yarısında gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. Gacemer, ilk etapta Şirket'in yüzde 25'ini halka arz edeceklerini, büyüklüğünün yaklaşık 500 milyon TL olacağını belirtti.

- Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, "Enerjisa Üretim'in önünde pek çok opsiyonu var. Büyüme opsiyonu var, daha fazla temettü ya da halka arz opsiyonu var, bunların hepsini ortağımızla görüşüyoruz." dedi.

- Verusa Holding bağlı ortaklığı Pamukove Elektrik, halka arz için gerekli çalışmalara başlanmasına karar verdi.

- Verusa Holding iştiraki Aldem Çelik Ensüstri, halka arz işlemleri kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu'na ön izin başvurusunda bulundu.

- Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman,  “Consus Enerji'yi 2022'de halka arz edeceğiz." dedi.

- Turkcell, Superonline halka arzının 2021 yılında gerçekleşmesi için piyasa koşullarını ve şartlarını konuşmak için bankalarla masaya oturdu.

- Bera Holding, iştiraki Konya Kağıt'ın halka arzına ilişkin Halk Yatırım Menkul Değerler ile "Halka Arz Aracılık Sözleşmesi" imzaladı.

- İttifak Holding bağlı ortaklığı Selva Gıda, Ahlatçı Yatırım Menkul Değerler ile halka arz aracılık sözleşmesi imzaladı.

- YCL Holding Genel Müdürü Burak Öğün, şirket olarak birçok alanda yatırımlarını hızlandırdıklarını ve halka arz için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

- Şekerbank, iştiraki Şeker GYO'nun "Halka Arz" başvurusunun 31.12.2020 tarihli finansal tabloları ile yeniden yapılmasına karar verdi.

- Söktaş, bağlı ortaklığı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi'nin halka arz çalışmalarına başlanmasına karar verdi.

- Kayseri Şeker AŞ'nin, halka arz kapsamında "Borsa İstanbul Yıldız Pazar"da işlem görebilmek için kayıtlı sermaye tavanını 750 milyon liraya çıkarma kararı aldığı bildirildi.

- Tureks Turizm Taşımacılık A.Ş., halka arzı 2021 yılının ilk yarısında tamamlamayı hedefliyor. Halka arza Oyak Yatırım Menkul Değerler aracılık yapacak.

Etiketler