Polkadot Parachain'i kullanılma açıldı

Polkadot, ekosistemine paralel şekilde çalışacak bir dizi bireysel blok zinciri olan ilk Parachain'lerin piyasaya sürüldüğünü açıkladı. 

Polkadot Parachain'i kullanılma açıldı

Bir süredir çoklu zincir protokolü olan Parachain'ler için çalışmalarına devam eden Polkadot, ekosistemine paralel şekilde çalışacak bir dizi bireysel blok zinciri olan ilk Parachain'lerin piyasaya sürüldüğünü açıkladı. 

Polkadot Parachain'i kullanılma açıldı

Polkadot Parachain'leri, birçok farklı kullanım alanı için özelleştirilerek daha verimli hâle getirilebilecek. The Relay Chain (Düzenleyici Zincir) olarak adlandırılan ana blok zinciri ağı içerisinde besleme yapılabilecek. Bu durumda ana ağ bütün Palkadot ağının temeli olarak kabul ediliyor. 

Resmi açıklamaya göre, ilk Parachain'ler için slotlar, Polkadot ağı üzerine inşa edilen ve farklı nişlere odaklanan çeşitli ağ projelerine tahsis edildi. Bunlar içerisinde merkeziyetsiz finans (DeFi), kripto para birimi yatırımları, kredileri ve akıllı sözleşmeler de yer alıyor. 

Polkadot Parachain'i kullanılma açıldı

Polkadot, Metaverse evrenine artan ilgiyle Parachain ekosistemi büyümeye devam ettikçe daha fazla protokolün görünür olacağını düşünüyor.

Polkadot, Parachain ve Ethereum'un kurucu ortağı Dr. Gavin Wood, konuya yönelik olarak şunları söyledi:

''Her kullanım alanı için tek bir blok zincir ağı optimum şekilde çalışamaz. Her zincir, bazı uygulamalar için iyi, bazıları içinse değildir ve takaslarla beraber gelir. Parachain modeli, Web 3'ün geleceğinin beraber çalışan pek çok farklı ağın içereceği inancı ile meydana getirildi.'' 

Palkadot nedir? Haberimizde bulabilirsiniz.

Etiketler