PlayStation 5: Ethereum madenciliği nedeniyle teslimat gecikmesi mi?

Yasadışı madenciler, elektrik şebekesine bağlanmak için Ukrayna'daki bir elektrik tedarikçisinin boş deposunu kullandılar. Birkaç bin PS4 oyun konsolu kullanıldı. Ancak, halefi PlayStation 5 ile madencilik deneylerinin de yapıldığı iddia ediliyor.

PlayStation 5: Ethereum madenciliği nedeniyle teslimat gecikmesi mi?

Ukrayna'da, soruşturma makamları, Vinnytsa şehri yakınlarında yasadışı olarak işletilen bir maden çiftliğine büyük bir darbe vurdu. Kendi raporuna göre, yerel gizli servis SBU, şehirde büyük çaplı bir elektrik hırsızlığını ortaya çıkardı ve belgeledi. Failler, yerel elektrik tedarikçisine ait terk edilmiş bir depoda kripto para madenciliği yaptı. Ukrayna kolluk kuvvetleri orada yaklaşık 5.000 bilgisayar buldu. Bunlardan toplam 3.800'ü Playstation 5'in öncülleriydi.

Ön tahminlere göre, Ukrayna eyaleti için aylık elektrik hırsızlığı kayıpları 186.200 dolar ile 259.300 dolar arasında değişiyordu. Bu büyüklükteki yasadışı faaliyetler kesinlikle elektrik kesintilerine ve dolayısıyla Ukrayna nüfusunun büyük bir bölümünün arzdan kesilmesine yol açabilir. Müfettişler, elektrik şebekesinin aşırı yüklenmesi nedeniyle ilk etapta yalnızca yasadışı madencilik çiftliğini fark ettiler. Buna göre, SBU, izinsiz kullanım yoluyla su, elektrik veya termal enerji hırsızlığı nedeniyle cezai işlem başlattı.

PlayStation 5'te madencilik aslında çok verimli değil

Ukrayna'daki bu vakayla ilgili merak uyandıran şey, yalnızca boyutu değil, her şeyden önce PlayStation4 oyun konsolunun madencilik için kapsamlı kullanımı. İlk bakışta, bu yöntem alışılmışın dışında görünüyor. Oyun bilgisayarları ve konsolları söz konusu olduğunda, madenciler doğal olarak grafik kartlarını ve GPU'larını hedefler. PS4 ve PS4 Slim, özel bir AMD Radeon 7970M GPU kullanır. Bu, piyasadan serbestçe temin edilebilen sürümden biraz daha yavaştır. Ancak kripto madenciliğinde bellek bant genişliği bilgi işlem gücünden daha önemlidir. Bununla birlikte, PS4'ün performansı, en iyi oyun GPU'larıyla elde edilebilecek performansla karşılaştırılamaz. Ama görünüşe göre bunlar suçlular için çok pahalı ya da elde edilmesi çok zordu. PS4 madenciliğinde verimsizlik ( bir uzmana göre bir konsol yalnızca ayda 7,62 ABD Doları eşdeğerinde BTC madenciliği yapabilir) büyük elektrik hırsızlığını düpedüz gerekli hale getirdi. 

Yeni PS5 grubu yolda mı?

Ardıl PlayStation 5, doğası gereği madencilik için de uygun değil. İnternet kaynaklarına göre Çinli bir hacker konsorsiyumunun ether madenciliği yapmayı başardığı söyleniyor. PS5 teslimat darboğazlarının Bitcoin veya Ethereum Miner'dan kaynaklandığına dair spekülasyonlar bu nedenle tamamen asılsızdır. Scalpers hala baş şüpheli. Yeni partileri otomatik olarak botla satın alırlar ve bunları daha sonra kaşınan kumarbazlara yüksek fiyatlara satarlar.

Bir başka söylentiye göre de bu ülkedeki PlayStation 5 sıkıntısı, Süveyş Kanalı'nda Ever Given konteyner gemisinin kaza yapmasıyla da ilgili olabilir. Yeni nesil PS5 ve Xbox Series X konsollarının kopyalarının da gemide olduğundan şüpheleniliyor . Avrupa oyun topluluğu, Temmuz ayının sonuna kadar herhangi bir kesinliğe sahip olmayacak. Ardından sadece 7 Temmuz'da yolculuğuna devam etmesine izin verilen Ever Given, Rotterdam limanına uğrayacak. 

Bu arada, yalnızca PS4 ve PS5 konsolları değil, aynı zamanda birçok üst düzey grafik kartı da yetersiz durumda. Nvidia gibi üreticiler, ürünlerinin hem oyuncular hem de madenciler arasında ne kadar popüler olduğunu biliyor. Bu nedenle şirket, dengeleme hareketini gerçekleştirmeye ve her iki hedef grup için de adaleti sağlamaya çalışmaktadır.

BirBorsa / Cem Arslan

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler