Piyasalar haftanın ilk gününde hangi konulara odaklanacak?

Bugün yurt içi piyasalarda TCMB ''Aylık Fiyat Gelişmeleri'' ve Hazine ihalesi takip edilecek. Ayrıca ABD piyasaları kapalı.

Piyasalar haftanın ilk gününde hangi konulara odaklanacak?

ABD piyasalarının kapalı olduğu haftanın ilk gününde, yurt içi piyasalarda TCMB ''Aylık Fiyat Gelişmeleri'' ve Hazine ihalesi takip edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı da gündemin odağında yer alıyor.

Yurt içi gündem maddeleri:

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu yayınlayacak. Raporda Cuma günü açıklanan enflasyon verileri değerlendirilecek.

14.30 - TCMB, Reel Efektif Döviz Kurunu açıklayacak. TÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz Kuru ağustos ayında 61,31 düzeyinde gerçekleşti.

Hazine, ayın ilk ihalesine 2 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvil ile çıkacak. 6 ayda bir ödemeli tahvil ilk defa piyasaya sunuluyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Gündemde Kovid-19, Afganistan ve ekonomi olacak.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi, Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

Avrupa piyasalarının açılışında Almanya'da gelecek olan fabrika siparişleri verisi izlenecek. Siparişler Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 yükseliş göstermişti. Temmuz ayı için piyasa beklentisi yüzde 1,0 düşüş olarak gerçekleşti.

Euro Bölgesinde yatırımcıların piyasaya güvenini gösteren Sentix Yatırımcı Güven Endeksi verisi açıklanacak. Sentix Endeksi ağustos ayında 22,2 puan oldu.

ABD piyasaları "İşçi Günü" sebebiyle kapalı olacak.

Avrupa Birliği ekonomi ve maliye bakanlarının resmi olmayan video konferans toplantısı gerçekleştirilecek.

Etiketler