Pfizer hisseleri açılışta düşmesinin ardından toparlanma eğilimde

5-11 yaş arası çocuklarda koronavirüs aşısının sağlam bağışıklık sağladığını açıklayan Pfizer’ın hisseleri haftaya kayıpla başladı; şu dakikalarda hisseler toparlanma eğilimi gösteriyor.

Pfizer hisseleri açılışta düşmesinin ardından toparlanma eğilimde

New York borsasında işlem gören Pfizer Inc (PFE) hisseleri, Cuma günü yüzde 1,30 değer kaybıyla tamamladı. 43,89 dolardan kapanan hisseler, Pazartesi günü açılış öncesinde de negatif seyrini sürdürdü.

Yüzde 1,55 oranında düşüşle 43,34 ile açılan Pfizer hisseleri, 43,14'e kadar geriledi. Hali hazırda yüzde 1,25 artışla 44,40 dolardan işlem görüyor.

New York merkezli ilaç şirketinin hisse senedi, geçen haftayı dalgalı geçirdi. Pazartesi günü 44 dolar üzerinde seyreden hisse fiyatı Çarşamba günü 45 üzerine çıkarak haftanın en yüksek düzeyini kaydetti.

Bu seviyeden sonra negatif yöne geçerek, Cuma günü haftanın en düşük düzeyine geriledi. Gün içerisinde 43,31 - 44,46 arasında dalgalanan hisseler, yeni haftaya da kayıpla başladı. Yıllık değişimi yüzde 27 artış olan ilaç üreticisi şirket hisselerinin gördüğü en düşük fiyat 32,08, en yüksek fiyat ise 51,86 dolar olarak gerçekleşti. Pfizer hisseleri hali hazırda yüzde 1,25 artışla 44,40 dolardan işlem görüyor.

Pfizer tarafından yapılan açıklamada, BioNTech ile beraber üretilen Kovid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda sağlam bağışıklık yarattığı açıklandı. Yaklaşık 2 bin 200 çocuğu kapsayan verilerin, Gıda ve İlaç İdaresi ile diğer sağlık düzenleyicilere en kısa sürede iletileceği belirtildi.

Ayrıca aşıların 16-25 yaş arası nüfusa benzer oranlarda koruma sağladığı da bildirildi. Pfizer CEO'su Albert Bourla, özellikle Delta varyantının arttığı dönemde, aşının daha genç nüfusa da uygulanmasını istediklerini vurguladı.

Etiketler