Petrol son işlem gününde yükselişe geçti

Geçtiğimiz Perşembe günü petrolde yaşanan hızlı düşüşün ardından, haftanın son işlem gününde yüzde 1 ile yükselişe geçmiş durumda.

Petrol son işlem gününde yükselişe geçti

Geçtiğimiz günlerde yaşanan petrolün sert düşüşü haftanın son işlem gününde devam etmedi.

Bu sabah ABD petrolü yüzde 1'e varan yükselişle güne başlarken 97 doların üzerine çıktı. Aynı şekilde haftanın son işlem gününde Brent Petrol de yüzde 1 yükselişle 105 dolar seviyesine yükseldi. 

Geçen hafta bir önceki haftaya göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları 400 bin varil azalmış durumda. EIA'nın yaptığı açıklamaya göre ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta yaklaşık 400 bin varil azalarak 426 milyon 600 bin varile gerilemiş durumda.

Putin, Prens Selman'la petrol hakkında görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşen Putin, dünya petrol piyasası hakkında durumu gündeme getirdi.

Moskova'da bulunan Kremlin Sarayı'ında yapılan görüşmede, karşılıklı yarar sağlayan ticari ve ekonomik bağların gelişmesinin üstünde duran ikili, dünya petrol piyasasındaki durumu mercek altına aldı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) çerçevesinde daha fazla koordinasyonun öneminin üzerinde durulduğu görüşmede, bu formata katılan ülkelerin global enerji piyasasında gerekli denge ve istikrarı korumak için sorumluluklarını tutarlı şekilde yerine getirilmesinin memnuniyeti konuşuldu.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler