Petrol haftayı yükselişte bitirdi

Brent yüzde 1. 09 artışla 66.11 dolara, WTI yüzde 1.16 artışla 62.14 dolara yükseldi.

Petrol haftayı yükselişte bitirdi

Petrol fiyatları Cuma günü özellikle Libya arzındaki kesintilerden dolayı yeşilde kapandı, ancak Covid-19'un özellikle Hindistan'daki yayılmasının talep üzerindeki yıkıcı etkilerinden endişe duyan bir pazarda haftalık kayıplar kaydetti.

Kuzey Denizi'nden Haziran teslimi için bir varil Brent, bir önceki günün kapanışına göre yüzde 1,09 artışla Londra'da 66,11 dolardan kapandı. New York'ta ABD'nin aynı ay WTI varili yüzde 1.16 artarak 62.14 dolara ulaştı.

Ancak hafta genelinde Brent yüzde 0,91 ve WTI yüzde 1,47 düştü.

Hindistan'da kötüleşen bir sağlık durumunu ele alalım. Stephen, PVM analisti Brennock, Libya'dan gelen bir arz kesintisini ve bir grup sağlam ABD ekonomik verisini ekleyin ve ham fiyatlarda yükseliş ve düşüşün savunucuları arasında gerçek bir hesaplaşma yaşıyorsunuz ”yorumunu yaptı.

Dünyanın en büyük üçüncü siyah altın tüketicisi olan Hindistan, yeni bir Covid-19 dalgasının tüm yükünü yaşıyor. Son 24 saatte 330.000 yeni vaka ve 2.000 ölüm kaydedildi.

Pazartesi akşamından bu yana, Delhi'nin bir hafta boyunca kapalı tutulmasından bu yana tepki olarak, Maharashtra'da gerekli olmayan tüm mağazalar kapatıldı ve 200 milyon nüfusu olan Uttar Pradesh eyaleti hafta sonu kapanmaya başladı.

Hindistan'ın durumu dünya talebini endişelendiriyorsa, Amerikan tarafında tablo çok daha güven verici görünüyor.

Teksas'ın petrol ürünleri rafineri ve dağıtım devi Valero, Perşembe günü çeyreklik sonuçlarını açıklarken, benzine olan talebin pandemi öncesi seviyelerinin yüzde 93, mazota olan talebin ise yüzde 100 olduğunu açıkladı.

Ayrıca bu hafta fiyatları destekleyen Libya'daki durum nedeniyle teklif kesintiye uğradı.

Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), Libya'daki ana petrol terminallerinden birinde hafta başında mücbir sebep ilan etti ve son zamanlarda Merkez Bankası tarafından bütçesini transfer etmemesi nedeniyle ihracatını durdurdu.

Etiketler