Petrol fiyatları, vanyant endişelerinin hafiflemesiyle yükseliyor

Araştırmaların, mevcut aşıların Omicron varyantına karşı etkili olduğunu göstermesinin ardından petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Peki petrol şu an ne kadar? Brent petrolü yükseldi mi? Detaylar haberimizde.

Petrol fiyatları, vanyant endişelerinin hafiflemesiyle yükseliyor

Petrol fiyatları yükseldi mi, brent petrol fiyatı ne kadar, Omicron varyantı petrol fiyatlarını etkiliyor mu gibi sorulara cevap aranırken araştırmaların, mevcut aşıların Omicron varyantına karşı etkili olduğunu göstermesinin ardından petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor.

Omicron varyantının ekonomik toparlanmayı sekteye uğratmayacağı ile ilgili oluşan iyimser hava petrol fiyatlarında yükselişi tetikledi. New York borsasında önceki gün yüzde 9'un üzerinde değer kazanan petrol 73 doların üzerini gördü. 

Omicron'dan korunmak için üçüncü doz gerekli

Omicron varyantı Kovid-19

BioNTech ve Pfizer tarafından yapılan açıklamada, ilk araştırmaların Omicron varyantına karşı korunmak için üçüncü bir dozun gerekli olduğunu gösterdiği bildirildi.

Resmi verilere göre, ABD'de ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 241 bin varil düşüş gösterirken benzin ve içinde dizelin de yer aldığı rafine petrol ürünleri yükseliş kaydetti.

Petrol, dünya genelinde büyük tüketicilerin stratejik rezervlerini piyasaya süreceğine yönelik beklentiler ve Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından 6 hafta süren düşüşüne son vererek mevcut aşıların Omicron'a karşı etkinliğine ilişkin olumlu raporlarla beraber yükseliş göstermeye başladı.

Omicron varyantının talep üzerindeki etkisi tartışılsa da bazı ülkeler hava ulaşımına belirli kısıtlamalar getirmiş ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson salgın kısıtlamalarını artırmıştı.

VI Investment Corp. Kıdemli Emtia Analisti Will Sungchil Yun'a göre piyasa yapıcılar, Omicron ve Delta varyantlarının ölümcül etkilerinin birbirinden farklı olduğunu anlamaya başladılar ve talep ile ilgili endişeler hafifledikten sonra petrol 70 dolar ve üzerinde işlem görmeyi sürdürebilir. 

Petrol fiyatları şu an ne kadar?

Petrol

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü, NYMEX'te yüzde 0,9 yükselişle 72,99 dolara ulaştı.

Şubat vadeli brent petrol ise Londra ICE Futures Europe piyasasında da yüzde 0,7 yükselerek 76,31 dolara çıktı.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler
Yorumlar