Doğal gaz 5 ayın en düşük düzeyine geriledi

Doğal gaz, emtialar arasında en fazla artanlardan da olsa 5 ayın en düşük düzeylerine geriledi. Peki doğal gaz ne kadar oldu? Doğal gaz yükselecek mi?

Doğal gaz 5 ayın en düşük düzeyine geriledi

Doğal gaz ne kadar oldu? Doğal gaz yükselecek mi? gibi sorulara cevap aranırken doğal gaz fiyatları temmuzdan bu yana düşüşte.

Doğal gaz fiyatları, en fazla artan emtialardan biri olsa da temmuz ortasından itibaren zayıf seyretmeye başladı. Doğal gaz bu hafta 10'dan fazla geriledi.

Dün 3,72 dolarla günü kapatan doğal gaz fiyatları, bugün yatay şekilde açıldıktan sonra yükselişle seyretti. Avrupa'da 3,84 dolara kadar çıkan doğal gaz, burada karşılaştığı dirençle aşağı yönlü seyir izlemeye başladı.

doğal gaz

Türkiye saatiyle 12.36'da yüzde 3,5 pozitif seyrederken gün içinde 3,72 - 8,34 dolar aralığında hareket etti. Böylece doğal gaz, 5 ayın en düşük düzeylerinde istikrar kazanıyor.

Doğal gaz pozitif seyir devam ederken ilk teknik direnç noktası 3,88 dolar olarak kaydedilirken, ikinci direnç 3,93 dolar oldu. Gerileme durumunda takip edilecek ilk teknik destek 4,75 dolara işaret etti.

doğal gaz

Enerji emtiası son verilere göre bakıldığında haftalık olarak yüzde 9,6 oranında gerilerken aylık bazda yüzde 29 düşüş kaydetti. Yıllık bazda yüzde 57'e yakın değer kazandı.

ABD'deki doğal gaz vadeli işlemlerinde meydana gelen düşüş, Avrupa'daki yüksek gaz fiyatlarından etkilendi. Daha ılıman hava şartlarıyla azalan ısıtma talebi, yüzde 11'lik gerilemede rol oynamıştı.

Son zamanlarda ABD'de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken bu durumun ayın üçüncü haftasında da süreceği öngörülüyor.

Etiketler