PETKM Hissesine Yatırım Yapanlara Korkutan Haber!

Fitch Ratings, Petkim'in kredi notunu bir basamak indirerek "B-" seviyesine çektiğini ve not görünümünü "Negatif"ten "Durağan"a yükselttiğini açıkladı.

PETKM Hissesine Yatırım Yapanlara Korkutan Haber!

Petkim (#PETKM), Türkiye'nin önde gelen bir şirketi olup, SOCAR Türkiye'nin bir iştiraki olarak faaliyet göstermektedir.

Bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in son değerlendirmesine göre kredi notunun "B" seviyesinden "B-" seviyesine indirildiğini ve not görünümünün "Negatif"ten "Durağan"a yükseltildiğini duyurdu.

Ayrıca, şirket 2023'ün ilk yarısında hasılatının yüzde 23,19 oranında düşerek 19,8 milyar TL'ye gerilediğini ve dönem sonu karının 289,1 milyon TL'ye düştüğünü bildirdi.

PETKM Hissesi Güncel Yorum

PETKM hissesi bugün 24,16 TRY (+0,66, %2,81) seviyesinden işlem görüyor. Güne GAP boşluğu ile başlamasının ardından 92 milyon lira hacmiyle birlikte hisse fiyatı regresyon kanalını yukarı doğru kırdı.

PETKM fiyatı son 5 işlem gününde istikrarlı bir yükseliş sergiliyor. Öyle ki bugün seans açılışı ile birlikte GAP boşluğu bırakarak yukarı yönlü oldu. Ancak, bazı analistlere göre hissenin GAP boşluklarıyla yükselmesi sağlıklı bir işaret olmayabilir ve teknik olarak rahatlamak için bu boşlukların kapanması gerekebilir.

PETKM PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.2
Satış 20.22
Değişim 0.1%
Son Değer 20.22
En yüksek 20.42
En düşük 20.1
Haftalık Değişim 0.8982%
Aylık Değişim 1.9667%
Yıllık Değişim 11.0378%
Etiketler