Coca-Cola İçecek, 3 Milyar TL Kredi Alacak

CCOLA İçecek, genel işletme gereksinimlerini finanse etmek amacıyla 3 milyar TL değerinde tahvil ve finansman bonosu ihraç etme planları yapıyor. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu ve önümüzdeki bir yıl içinde farklı vade sürelerinde borçlanma araçlarını piyasaya sürmeyi planlıyor.

Coca-Cola İçecek, 3 Milyar TL Kredi Alacak

Coca-Cola İçecek, Türkiye'nin en büyük içecek üreticisi ve dağıtıcısı olan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Şirket, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan bölgelerinin tek Coca-Cola markası şişeleyicisidir. Bugün yaptığı açıklamada, genel kurumsal ihtiyaçlarını finanse etmek amacıyla çeşitli borçlanma araçlarının ihracı fikrini değerlendirdiğini duyurdu.

Coca-Cola İçecek, Yönetim Kurulu'nun 5 Ekim 2023 tarihli kararı ile farklı vadelerde ve toplamda 3 milyar TL'ye kadar tahvil ve finansman bonosu ihraç etmeye karar verdi. Bu borçlanma araçlarının miktarı, maliyeti, vadesi ve satış zamanlaması, ihracın gerçekleşeceği tarihteki piyasa koşullarına göre belirlenecek.

Şirket, bu borçlanma araçlarını bir yıl içinde yurt içinde bir veya birden fazla dönemde ihraç edecek ve nitelikli yatırımcılara tahsis edecek. CCOLA, bu adımlarıyla finansal istikrarını sağlama ve büyüme hedeflerini destekleme yolunda önemli bir adım atmış olacak.

CCOLA Güncel Yorum

Haberin etkisiyle CCOLA hissesi günlük olarak yüzde 1,6 değer kaybederek 398.3 TL'ye kadar geriledi. Haftanın son gününe satış baskısıyla başlayan CCOLA hissesi, gün içerisinde satış baskısının sürmesi durumunda teknik açıdan regresyon kanalının dip seviyesine kadar geri çekilebilir. Olumlu bir görüntünün yeniden oluşabilmesi için şu an için 380 TL ve altında bir gün kapanışı gerekmektedir. Bu seviyelerde gün sonu gerçekleşirse, regresyon kanalının alt sınırının altında işlem görmüş olacak.

CCOLA COCA-COLA ICECEK A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 673.5
Satış 674.5
Değişim -4.5%
Son Değer 673.5
En yüksek 684
En düşük 669
Haftalık Değişim 2.8244%
Aylık Değişim 16.5224%
Yıllık Değişim 28.1636%
Etiketler