Petkim'den beklenti üstünde bilanço

Petrokimya piyasalarındaki olumsuz koşullara rağmen Petkim, 9 aylık dönemdeki başarılı performansı ile satışlarını arttırdı, borcunu azalttı.

Petkim'den beklenti üstünde bilanço

Petrokimya ürünlerinde talep artışıyla beraber arz kısıtlarının da yaşandığı bir dönemde ürün portföyündeki çeşitlilik ve kesintisiz üretim, Petkim’e senenin üçüncü çeyreğinde de başarılı bir finansal performans getirdi.

Toplam satışların 19.165 Milyon TL’ye ulaştığı bu güç dönemde ciro artışıyla sağlanan kaynak, şirketin finansman maliyetlerinin düşürülmesi ve borçların azaltılmasına kuvvetli bir katkı sundu.

Türkiye’nin en büyük endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye’nin grup firmalarından Petkim, petrokimya piyasasında küresel ölçekte yaşanan olumsuzluklara rağmen 2021’in üçüncü çeyreğinde de yüksek performansını sürdürdü.

2021 seneninın 3. çeyreğinde Petrokimya ürünleri maliyetlerinin artış göstermesi ve kâr marjlarının düşmesine rağmen 9 aylık toplam satışlarını 19.165 milyon TL’ye çıkaran Petkim’in bu başarısında geniş ürün portfoyü ile yapmış olduğu üretim etkili oldu. Petrokimya ürünlerine olan talep artışıyla beraber arz kısıtlarının da yaşandığı bu süreçte Petkim, STAR Rafineri entegrasyonu ile üretimini aralıksız sürdürebilmenin avantajını da değerlendirdi. Ürün çeşitliliği ve kesintisiz üretimin toplam satışlara yansıdığı bu dönemde kapasite kullanımı ise yüzde 89,5’den yüzde 92,2’ye çıkarak geçen senenin bir hayli üstünde bir orana ulaştı.

Üretimden satışların beraberinde ticari satışlarını da önceki döneme göre arttıran Petkim’de ticari satışların toplam satışlar içindeki payı önceki senenin 9 aylık dönemine göre yüzde 26’dan yüzde 32’ye yükseldi. Petkim’de artan toplam satışlarla sağlanan kaynak, finansman maliyetlerinin optimizasyonu ve şirket borçlarının azaltılmasına önemli katkı sundu. Piyasa dinamiklerinin doğru yönetimiyle başarılı sonuçlar elde eden Petkim’in bu güç dönemde öz kaynaklarında 2020 yıl sonuna kıyasla yüzde 50 artış yaşanırken, toplam borçluluğunda 261 Milyon Dolar azalış gerçekleşti.

PETKM PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.2
Satış 20.22
Değişim 0.1%
Son Değer 20.22
En yüksek 20.42
En düşük 20.1
Haftalık Değişim 0.8982%
Aylık Değişim 1.9667%
Yıllık Değişim 11.0378%
Etiketler