Petkim hissesi teknik ve formasyon analizi

Petkim hissesi yükselen kanal içinde hareketlerine devam ediyor. Petkim hissesi yükselen kanalın dibinden destek bulup tekrar yönünü yukarı çevirebilecek mi?

Petkim hissesi teknik ve formasyon analizi

PETKİM kimdir?

Kısa adı Petkim olan ve Borsa İstanbul'da ''PETKM'' kodu ile işlem gören PETKİM, Petrokimya Holding A.Ş.'nin kuruluşu; 1962 yılında 1. Beş Yıllık Kalkınma Planı sürecinde benimsenen Türkiye’de sanayinin kurulması düşüncesinin 3 Nisan 1965 yılında TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) öncülüğünde gerçekleştirilmesi geçmişine dayanmaktadır.

Petkim ilk yatırım faaliyetlerine İzmit, Yarımca’daki Kauçuk ve daha sonra da Etilen, Polietilen, Klor Alkali, VCM ve PVC tesislerinde başladı.

Petkim hissesi 2001 yılında Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Aradan geçen 20 yılın sonunda temettü verimliliği ve bedelsiz bölünmeleri ile endeksin en güçlü hisselerinden biridir.

30 Ekim 2021 tarihinde başladığı yükselen rallisine, Şubat 2021 tarihinde gelen Cem Okullu'nun almış olduğu yüklü PETKİM hissesi ile birlikte sert şekilde yukarı devam etti. 10 Mayıs 2021 tarihinde tarihi zirvesi olan 7.10 TL fiyatına ulaştıktan hemen sonra Borsa İstanbul'da yaşanan büyük düşüşle birlikte PETKİM hissesi de değer kaybetmeye devam etti. Haberin yapıldığı TSİ 15:00'da 5.88 TL fiyatından işlem gören PETKİM yükselen kanalının tam olarak dibinden tepki alımları ile bir kaç kademe yukarı ivme aldı bugünü henüz sonlandırmamışken yüzde 1,67 değer kaybeden PETKİM. Yükselen kanalın kırılımı olmadığı taktirde yönünü tekrar yukarı çevirmesi gerekiyor. Fakat kırılım olması durumunda en yakın desteği 5,49 seviyesilerinde.

Petkim hissesinde kırılım olmaması durumunda ise ilk hedef 6.38 olarak görülebilir.

Petkim Hissesinin günlük grafikte destek ve dirençleri ise şöyle:

Destekler: 5,49 - 5,13 - 4,57
Dirençler: 5,90 - 6,38 - 7,12

Petkim hissesi teknik ve formasyon analizi - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

PETKM PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 20.2
Satış 20.22
Değişim 0.1%
Son Değer 20.22
En yüksek 20.42
En düşük 20.1
Haftalık Değişim 0.8982%
Aylık Değişim 1.9667%
Yıllık Değişim 11.0378%
Etiketler