Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık ve 1 yıllık harç fiyatları

Yeni yılın gelmesine sayılı günler kala tüm her şeye zam geldiği gibi ehliyet ve pasaport gibi belge harçlarına da zam gelmektedir. Her yıl belirli başlı oranda zam alan pasaport harcı 2022 yılında ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Peki, Pasaport harcı ne kadar?

Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık ve 1 yıllık harç fiyatları

Yeni yılın gelmesine sayılı günler kala tüm her şeye zam geldiği gibi ehliyet ve pasaport gibi belge harçlarına da zam gelmektedir. Her yıl belirli başlı oranda zam alan pasaport harcı 2022 yılında ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık ve 3 aylık harç fiyatları nedir? Pasaport harcı kaç TL? Pasaport harcı 10 yıllık ne kadar gibi sorularınızın cevabına yazımızda yer verdik. İşte, detaylar…

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala zamlar bir bir gelmeye başladı. 2022 yılında uygulanacak olan zam oranları geçen seneye göre biraz daha fazla olacak gibi. Yeni yılla beraber pasaport harçlarına gelen zam dudak uçuklattı. Yeniden değerlendirme oranı bu yıl %36 olarak herkesi etkiledi. Oranların artırılıp artırılmayacağına ya da indirim olup olmayacağına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karar verecek.

Pasaport harcı kaç TL?

Pasaport harcı kaç TL? sorusu özellikle yurt dışında işi olan, pasaport alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. Eğer belirlenen %36’lık yeniden değerleme oranı uygulanırsa pasaport harcı yüksek olacak gibi gözüküyor. Her yıl belirli oranda zam alan pasaport harcı 2022 yılında da zamlanacak gibi duruyor.

Pasaport harcı 2022

Pasaport harcı 2022 ne kadar?

Pasaport harcı 2022 ne kadar sorusu vatandaş tarafından merak edilmeye başlandı. Yeni pasaport alacaklar ya da pasaport süresini uzatacaklar tarafından ödenen bu harç ücreti 2022 yılında zamlanacak. Şuanda belirlenen %36’lık yeniden değerlendirme oranı uygulanırsa pasaport harcı 2022 yılında:

  • 6 aylık pasaport harcı 309 TL,
  • 1 yıllık pasaport harcı 450 TL,
  • 2 yıllık pasaport harcı 738 TL,
  • 3 yıllık pasaport harcı 1048 TL,
  • 4 yıl ile 10 yıl arası pasaport harcı 1478 TL’ye yükselecek.

Pasaport harcı nereye ödenir?

Pasaport harcı ödeme miktarı her yıl değişiklik gösterir. Pasaport başvurusu esnasında pasaportun geçerlilik süresine göre belirli bir ücrete tabii tutulur. Pasaport ücreti ödemeleri farklı şekillerde yapılsa da en yaygın ödeme yolu nakit parayı bankaya yatırmaktır. Pasaport harcı nereye ödenir sorusu araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Oldukça kolay bir şekilde ödemesi yapılan pasaport harçları belirli başlı yerlere ödenir. Pasaport harcı ödeme yerleri:

Pasaport nasıl çıkartılır?

Pasaport nasıl çıkartılır? Sorusu yurt dışı seyahati düşünen kişiler tarafından araştırılmaktadır. Pasaport çıkartmak için öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden randevu almanız gerekir. Randevu aldıktan sonra aşağıda istenilen belgeleri yanınızda götürerek randevu saatinizde pasaport başvurusu yapabilirsiniz.

Pasaport başvurusu yaptıktan sonra 2 iş günü ile 7 iş günü içerisinde adresinize teslim edilecektir. Yurtiçinde pasaportu kaybedersek il veya ilçe müdürlüklerine, yurt dışında kaybedersek dış temsilciliklere mutlaka başvuru yapmamız gerekir.

Pasaport çıkartmak için gerekenler

Pasaport çıkartmak için gereken belgeleri siz de tamamlamadan pasaport başvurusu yapmanız mümkün değildir. Pasaport almak için istenilen belgeler arasında:

  • Nüfus cüzdanı,
  • Harç ve cüzdan bedeli makbuzu,
  • 2 tane biyometrik fotoğraf,
  • Öğrenci belgesi,
  • Ergin olmayanlar için muvafakat belgesi,
  • Varsa eski pasaport,
  • Geçerlilik süresi 6 aydan az kalmış olan umuma mahsus pasaportlarda yeni bir pasaport düzenlenmesi için ek olarak 6 aylık harç yatırılması gerekir.