Merkez Bankası, 28 Aralık için belirlenen kur seviyesini açıkladı

Merkez Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamada belirtildiği gibi her gün saat 11.00'de döviz alış ve satış kurlarını yayınlamaya devam ediyor.

Merkez Bankası, 28 Aralık için belirlenen kur seviyesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi paketini açıklamasının ardından döviz kurlarındaki düşüş sürüyor. 

Yeni ekonomi pakette, bankadaki TL mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda farkın vatandaşlara ödenecek olması ve ihracatçılara Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ileri vadeli kur rakamının vermesi de bulunuyordu. 

Merkez Bankası, 28 Aralık için belirlenen kur seviyesini açıkladı

TCMB, Hazine ve Maliye Bakanlığının yaptığı açıklamada belirtildiği gibi her gün saat 11.00'de döviz alış ve satış kurlarını yayınlamaya devam ediyor. Kur korumalı Türk Lirası mevduat için baz alınacak kur düzeylerini açıkladı. Açıklamaya göre dolar kuru 11,89 TL ve euro kuru da 13.46 TL olarak belirlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 'Kur Korumalı TL Mevduatlar' için 28 Aralık 2021 tarihinde kullanılacak kurları açıkladı. 

Merkez Bankasına göre döviz kurlarından euro için 13.4634 TL alış, 13.4877 TL satış; dolar içinse 11,8966 TL alış, 11,918 TL satış düzeyi olarak belirlendi.

Etiketler