Erdoğan'dan şok açıklama: Enflasyon düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç saat süren kabine toplantısından sonra kameraların karşısına çıktı ve açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan şok açıklama: Enflasyon düşüyor mu?

Son zamanlarda yüksek gelen enflasyon ve yaşam maliyetlerinin yükselmesine rağmen ülke ekonomisinin yükselişte olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonun en ciddi sorun olduğunu belirtti.

Erdoğan'dan şok açıklama: Enflasyon düşüyor mu? - Resim : 1

Enflasyon yılbaşından sonra düşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan enflasyonun yılbaşından sonra hızlı bir şekilde düşeceğini belirten açıklamasında şu sözlere yer verdi:

'Türkiye güçlü olmak, gücünü sürekli artırmak mecburiyetindedir. Geçtiğimiz hafta açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamları ekonominin yükselişe devam ettiğini göstermiştir.

Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5 olan büyüme oranımız yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 olarak gerçekleşmiştir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazlayla büyüme esasına dayanan Türkiye Ekonomi Programına uygun devam ettiğimizin işaretidir.

Enflasyon hala en ciddi sorunumuz olmayı sürdürüyor. İnşallah yılbaşından sonra enflasyonun hızlı bir şekilde inişine şahit olacağız. Yıl sonuna doğru 20’lere düşecek.

Önce 40’lı sonra 30’lu yıl sonuna doğru 20’lı rakamlardaki enflasyonla ülkemizi bu tehdidin gölgesinden çıkarmayı hedefliyoruz.'

Erdoğan'dan şok açıklama: Enflasyon düşüyor mu? - Resim : 2

'Maaşlar ve sosyal yardımlar hakkında çalışmalar yapılacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan toplantı sonrası konuşmasında maaş ve sosyal yardım konularına da değindi. Seçime az bir zaman kala gündemin vatandaş olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla genişletmeye kadar pek çok tedbiri hayata geçireceğiz' ifadelerine yer verdi.

Etiketler