Oyun severler dikkat! Yüksek oranda zam gelebilir

Zam haberleri artmasının ardından hemen her platforma da yavaş yavaş zam gelmeye başladı. Hem Xbox hem de Game Pass fiyatlarına zam geleceği haberi geldi.

Oyun severler dikkat! Yüksek oranda zam gelebilir

Oyun severlerin üzüleceği bir haber vereceğiz. Hem Xbox hem de Game Pass fiyatlarına zam geleceğinin duyurulması hemen herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Video oyun dünyasında kötü haberler art arda geliyor. Kısa süre önce sizlerle Valve’nin çevrimiçi oyun platformu olan Steam’de dolar paritesi 10’a yükseldiğinden ötürü oyun fiyatları %500 civarı zamlanmıştı. Hal böyle olunca diğer oyun platformlarına da zam geleceği haberinin gelmesi oyun severleri etkiledi.

Amerika Birleşik Devletine bağlı olarak çalışma gösteren teknoloji devi Microsoft’un oyun birimi olan Microsoft Gaming CEO’su Phill Spencer bir etkinliğe katıldı. Katıldığı etkinlikte ise Xbox oyun konsollarına, Xbox Game Pass ve oyun fiyatlarına zam geleceğini iddia ederken bu zam için daha birkaç ay zamanları olduğunu da söyledi.

Bir şeylerin fiyatını yükseltmek zorundayız!

Microsoft Gaming CEO’su Phill Spencer tarafından zam açıklaması katıldığı etkinlikte yapıldı. Phill Spencer tarafından:

"Bir noktada fiyatları yükseltmek zorunda kalacağımızı düşünüyorum. Ancak yeni yıl tatil sezonuna girerken fiyatları korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Oyun, konsol ve ücretli abonelik fiyatlarımızı hep sabit tuttuk. Bunu sonsuza kadar yapabileceğimizi sanmıyorum. Sanırım bir noktada bunu yapmak, bir şeylerin fiyatını yükseltmek zorunda kalacağız" denildi.

Bildiğiniz gibi video oyun sektörü Microsoft’un önemli gelirlerinden olmaktadır. Game Pass abonelik fiyatlarında artış yapılması ve getirilecek zam kararıyla beraber şirketin gelirini biraz daha artırmak istediği düşünülmektedir.

Xbox game pass fiyatı

Xbox Game Pass Ekim ayı oyunları

Bildiğiniz gibi her ay oyun platformuna yeni yeni oyunlar eklenmektedir. Xbox Game Pass Ekim ayı oyunları da belli oldu. Ücretli abonelik aldığınızda sizlere sınırsız erişim sunma imkanını sunan Xbox Game Pass platformuna eklenen oyunlar arasında:

  • Amnesia: Collection (Bulut, Konsol ve PC) – 20 Ekim
  • Amnesia: Rebirth (Bulut, Konsol ve PC) – 20 Ekim
  • Phantom Abyss (Bulut, PC ve Xbox Series X|S) – 20 Ekim
  • Soma (Bulut, Konsol ve PC) – 20 Ekim
  • Persona 5 Royal (Bulut, Konsol ve PC) – 21 Ekim
  • Frog Detective: The Entire Mystery (PC) – 27 Ekim
  • Gunfire Reborn (Bulut, Konsol ve PC) – 27 Ekim
  • Signalis (Bulut, Konsol ve PC)  - 27 Ekim