Oxford Economics'e göre Delta varyantı büyük bir endişe yaratmıyor

Oxford Economics, Delta varyantının yayılmasının işletmeleri endişelendirdiğini fakat ortada büyük bir paniğin olmadığını bildirdi.

Oxford Economics'e göre Delta varyantı büyük bir endişe yaratmıyor

Oxford Economics, koronavirüsün Delta varyantının yayılmaya devam etmesinin işletmeleri endişelendirdiğini fakat ortada büyük bir endişe ve paniğin olmadığını aktardı.

Haziran ayında 2021 yılı için global büyüme tahminini yüzde 6,4'ten yüzde 5,9'a düşüren Oxford Economics, beklentilerin aşağı yönlü revize edilmesinde tek faktörün Delta varyantı olmadığının da altını çizdi. Oxford Economics ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede, tedarik zinciri problemlerinin de büyüme beklentisinin düşürülmesinde etkili olduğunu belirttiler.

Ekonomistler, ''Delta varyantının ekonomileri tekrar resesyona itmekten çok, kısa vadede toparlanmayı geriletmesi ihtimali daha yüksek.'' değerlendirmesinde bulunurken, Delta varyantı sebebiyle yeniden uygulamaya konacak olan önlemlerin sınırlı olacağını, yılın ikinci yarısında global büyümenin tarihi standartlara göre güçlü bir şekilde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini de vurguladılar.

Etiketler