Memur zammı belli oldu ve açıklandı!

Memurlar ve emekliler için zam açıklaması geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin tarafından zam oranları açıklandı.

Memur zammı belli oldu ve açıklandı!

Memur maaş zammı son dakika açıklaması ile yaklaşık 6 000 000 kişinin gündemini oluşturuyordu. Yapılan açıklamada, 2022 senesinde ilk altı ay için yüzde 5+enflasyon farkı, ikinci altı ay için yüzde 7+enflasyon farkı önerilirken, 2023 senesinin ilk altı ayında yüzde 8, ikinci altı ay içinse yüzde 6 önerildi. 2022 senesini kapsayacak olan kamu personeli zammı görüşmeleri, 2023 yılı için de kapsayıcı olacak.

Edinilen bilgilere göre, toplu sözleşme görüşmeleri gece geç saatlere kadar sürdü. Bilgi veren yetkililer de, ek ödeme ve diğer ödemelerle beraber alınan zammın yüzde 19’lara yaklaştığını belirtirken, “Seyyanen zam değil, oransal zamlar üzerinden görüşmeler sürdü. Yüzde 95 oranında anlaşma tamam... Yine de son ana kadar beklemek gerekir” görüşünü dile getirdi. Masada anlaşılan konuların başında 3600 ek gösterge geldi. Buna göre önümüzdeki yıl içerisinde bu konu da çalışma yapılacak ve hayata geçirilecek. Benzer bir biçimde sözleşmelilerle ilgili çalışmaların da önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması konusunda mutabakata varıldı. Aile yardımlarındaki iyileştirmede de bir orta nokta bulunduğu ifade edilirken, 4C’lilere ek ödemeler konusunda da sonuç alındığı kaydediliyor. 4C’lilere yapılacak ek ödemenin 260 TL düzeyinde olacağı belirtiliyor.

Etiketler