OPEC+ toplantısı yapılamadı, yeni bir toplantı için tarih konuşulmadı

OPEC+ Bakanlar Komitesinin dünkü toplantısının yapılan ön görüşmelerde bir uzlaşma zemini sağlanamaması sebebiyle iptal edildi.

OPEC+ toplantısı yapılamadı, yeni bir toplantı için tarih konuşulmadı

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, OPEC+ Bakanlar Komitesinin dünkü toplantısının yapılan ön görüşmelerde bir uzlaşma zemini sağlanamaması sebebiyle iptal edildiğini ve yeni toplantı için bir tarih belirlenmediğini bildirdi.

OPEC+ kaynaklarına göre BAE'nin OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasının 2022 yılı nisan ayı sonrasına uzatılması tavsiyelerini kabul etmeye yanaşmaması sebebiyle OPEC+ Bakanlar Komitesi dün buluşamadı.

OPEC+ Bakanlar Komitesinin toplanamaması ağustos ayı için üretim miktarında bir değişiklik olmayacağını gösteriyor. Fakat OPEC+ kaynakları, Bakanlar Komitesinin gelecek günlerde tekrar bir araya geleceğini ve ağustos ayı için yeni üretim miktarı belirleneceğini iddia ediyorlar.

Irak Petrol Bakanı Ihsan Abdul Jabbar da ülkesinin OPEC+ anlaşmasına bağlı olduğunu ve petrol fiyatlarının cari seviyelerin üzerine çıktığını görmek istemediğini söyledi.

Cari üretim kısıntısı anlaşmasının 2022 yılı sonuna kadar uzatılması ve petrol üretiminin kademeli olarak artırılması taraftarı olduklarını  belirten Jabbar, önümüzdeki 10 gün içinde yeni bir OPEC+ toplantısı yapılmasını umduğunu vurguladı.

Etiketler