Altın Fiyatlarında Baskı Sürüyor: İşte Detaylar

Altın fiyatları son 3 gündür kesintisiz bir düşüş yaşarken, ons altın değeri 1965 doları, gram altın ise 1796 lirayı aşağı yönde test etti.

Altın Fiyatlarında Baskı Sürüyor: İşte Detaylar

Altın fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. Ons altın dün 1956 dolara kadar gerileyerek düşüş trendini sürdürdü. Bugün de altın fiyatlarındaki değer kaybı devam ediyor. Saat 10.46 itibarıyla ons altın yüzde 0,04'lük bir düşüşle 1968 dolara geriledi. Altın piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde Fed yetkililerinin yönlendirmeleri, varlık fiyatlamalarını zorlaştırıyor. Bu durum, dolar endeksindeki ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin ters korelasyon etkisiyle altın fiyatlarını baskılıyor.

Altın Fiyatları Düşüş Trendinde

Altının ons fiyatı şu an 1965 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bu seviyelerde 2000 ve 2020 puanlar direnç olarak karşımıza çıkarken, 1960 ve 1950 puanlar ise destek konumunda bulunuyor.

Uzmanlar, Fed yetkililerinin açıklamalarının yatırımcılar için büyük önem taşıdığını belirtiyorlar. Aynı zamanda küresel düzeyde artan resesyon endişelerinin emtia fiyatlarında oynaklığı artırdığını vurguluyorlar.

Gram Altın Değer Kaybına Karşı Direniyor

Altın fiyatlarının gram cinsinden değeri ise ons altın ve dolar/TL kuru gibi faktörlere göre hesaplanıyor. Gram altın günü 1803 lira seviyesinde tamamlarken, bugün yüzde 0,07'lik bir düşüşle 1801 liradan işlem görüyor. Diğer altın türlerinde de benzer bir düşüş gözleniyor. Çeyrek altın 2970 lira, Cumhuriyet altını ise 12,130 lira seviyesinden satılıyor.

Dünkü ons altın fiyatındaki gerileme, gram altının da düşüş yaşamasına neden olmuştu. Gram altın dünü yüzde 0,28'lik bir düşüşle 1,803 liradan tamamlamıştı. Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, yatırımcılar için yakından takip edilen bir konu olarak önemini koruyor.

Etiketler