Öğrencilere müjde! O belediyeden 2.500 TL destek ödemesi yapılıyor

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın ilçelerine veya merkezine bu yıl ilk defa yerleşen öğrencilere 2 bin 500 TL destek ödemesi yapacağını açıkladı.

Öğrencilere müjde! O belediyeden 2.500 TL destek ödemesi yapılıyor

Belediye tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın merkezinde veya ilçelerinde bulunan üniversitelere ilk defa yerleşen ve kayıt olan Diyarbakırlı öğrencilere 2.500 TL destek ödemesi yapılacak. Peki başvuru nasıl yapılır? Son başvuru tarihi ne zaman?

Öğrencilere müjde! O belediyeden 2.500 TL destek ödemesi yapılıyor - Resim : 1

Öğrencilere 2.500 TL destek!

 Vali Ali İhsan Su Büyükşehir Belediyesi kapsamında yükseköğretimi kazanan Diyarbakırlı gençlerin eğitimi desteklediğini belirttiği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

 “Diyarbakır'da oturuyorsanız 2 ya da 4 yıllık örgün eğitim yapan üniversiteye bu yıl kayıt yaptırdıysanız birinci dönemde 1250 lira, ikinci dönemde de 1250 lira olmak üzere toplamda 2 bin 500 lira sizlere destek olacağız. Bu anlamda ilk hediyeniz bizden. Bereketli olsun. Zihniniz, bahtınız, yolunuz açık olsun. Hepinize üstün başarılar diliyorum” 

Öğrencilere müjde! O belediyeden 2.500 TL destek ödemesi yapılıyor - Resim : 2

“Yeni Üniversitelilere Destek Projesi” 

 “Yeni Üniversitelilere Destek Projesi” adı altında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi üniversite kazanan öğrencilere yönelik destek Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülecek.

Başvuru şartları nelerdir?

Belediye tarafından Diyarbakırlı öğrencilere yapılan destek ödemesinde ilk defa üniversiteye yerleşmiş olmak gerekmektedir. Bunun yanında 31 yaşından gün almamış olması gerekir. Bu şartlara uyulduğunda güz döneminde 1.250, bahar döneminde ise 1.250 olmak üzere öğrencilere toplamda 2 bin 500 lira ödeme sağlanacak.

Başvuru nasıl yapılır?

Başvuru şartlarına uyan öğrenciler http://basvuru.diyarbakir.bel.tr adresine başvuru yapabilir. Sadece TC kimlik numarası ve ad, soyadı bilgileri yeterli olacaktır. Bilgilerin doğru olmadığı takdirde başvurular otomatik olarak sistem üzerinden reddedecek.

Başvuru tarihi ne zaman bitiyor?

Belediyeden Diyarbakırlı gençlere yapılan destek ödemesi bugün başladı. Başvurular ise 3 Ekim Pazartesi günü sona erecek. Başvurusu onaylanan öğrencilerin ödemesi ise kendilerine ait t İBAN numarasına yatırılacak.