Öğrencilere müjde! Kişi ayırt etmeksizin 4 bin TL para verilecek

Özellikle ekonomik yönden zorluk çeken vatandaşların okul okuyan çocuklarına o belediye tarafından destek verileceği açıklandı.

Öğrencilere müjde! Kişi ayırt etmeksizin 4 bin TL para verilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerine maddi destek verileceği açıklandı. Ayrıca belediye tarafından yapılan açıklamada İzmir’de ikamet eden ve ekonomik yönden zorluk çeken 10 bin üniversite öğrencisine destek verileceği açıklandı. Toplamda 40 milyon TL destek verileceği açıklanırken ayrıca öğrenci başına 4 bin TL verileceği duyuruldu.

Öğrencilere 4 bin TL ödeme yapılacak!

Üniversite öğrencilere öğretim dönemi boyunca yani toplam 10 ay olmak üzere toplamda 4 bin TL para ödemesi yapılacak. Aylık 400 TL verileceğinin duyurulması üzerine desteklenecek olan 10 bin öğrenciye toplam 40 milyon TL’lik yardım yapılacağı bildirildi.

4 bin tl

Ay sonuna kadar başvuru yapın!

Üniversite öğrencilerine yapılacak yardımın ay sonuna kadar yapılması gerektiği belirtildi. Ödeme yapılacak kişilerde aranan şartlar arasında İzmir’de ikamet eden, maddi olanakları sınırlı olan ön lisans ve lisans öğrencileri başvuru yapabilecek. Başvuru sayısı 30 bin ile sınırlı tutulup, yapılan değerlendirme sonucu 10 bin öğrenciye destek ödemesi yapılacak. Ödemelerin ilk bölümü Aralık ayı içerisinde, ikinci bölümü ise 2023 yılında verilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.