Ödemeyenler dikkat! O cezalar siliniyor

Yarın TBMM’ye gelecek torba yasasıyla maske takmayanlara verilen cezalar silinecek.

Ödemeyenler dikkat! O cezalar siliniyor

Torba kanun teklifi yarın TBMM’ye sunulacak. TBMM’ye sunulan 52 maddelik kanun teklifinin son anda eklenen maddesine göre koronavirüs döneminde maske takmayanlara verilen cezaların silineceği yer aldı. Daha önce 100 madde olarak hazırlanan torba yasası teklifi ikiye bölündü. Son anda bu torba teklifine yeni maddeler eklendi.

Edinilen bilgiler kapsamında koronavirüs döneminde maske takmayanlara yazılan cezalar silinecek. Bir diğer önemli madde de kısa çalışma ödeneği kapsamında itilaflı dosyalar, işten çıkarılanlar harici, bildirmekte geciken kişilerin de borçları tamamen temizlenecek. Bu gibi konularda 200 bin dosya olduğu belirtildi. Hazırlanan torba kanun teklifinde KYK faizleri silinecek, elektrik doğalgaz desteği verilecek, ihracatçıya çifte pasaport ve 2 bin TL’ye kadar olan icra borçlarının silinmesi torba yasasında yer alacak.

Maske takmama cezası ne zaman silinecek?

Ödemeyenler dikkat! O cezalar siliniyor - Resim : 1

Yarın gündeme gelecek maske takmayanlara yazılan cezaların silinmesi ile ilgili ayrıntılar henüz belli olmadı. Torba yasa teklifinde hazırlanan maddeler içerisinde yer alan maske takmama cezası eğer kanun teklifi onaylanırsa e-devlet üzerinden hemen silinecektir.

İcralık borçlar silinecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan icralık borçların silinmesine dair yasa teklifi de yarın TBMM’ye sunulacak. Eğer torba yasa teklifi kabul edilirse vatandaşların 2 bin TL’nin altındaki borçları silinecek olmakla beraber dar gelirliye verilecek desteklere ilaveler yapılacaktır.