Memurlara müjde: Erken ücret artışı yapılacak!

Memurlara yapılacak zam oranıyla ilgili detaylar gelmeye başladı.

Memurlara müjde: Erken ücret artışı yapılacak!

Memurlara yapılacak zam oranıyla ilgili mesailer erken başladı. Çalışma Bakanlığı ile sendikalar arasında anlaşmalar yapıldı. Memurların ilk zammı günlük yemek yardımı için yapıldı. Türkiye genelinde memurlara müjde verildi. Memur aylıkları Ocak ayını beklemeden zamlandı bile. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan toplantıda Türk-İş ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası bir araya geldiler.

Memurların yemek ücreti arttı!

Memur maaş

İşçiler ve işveren sendikası arasında yapılan anlaşma kapsamında memurların günlük yemek ücretleri için anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşma kapsamında memur işçilerinin günlük 17 TL olan yemek yardımı 55 TL’ye yükseltildi. Yani memurlar artık günlük olarak verilen yemek yardımını 38 TL zamlı olarak alacak.

En düşük memur maaşı…

Memur maaşlarına Ocak ayında yani olağan zam döneminde zam yapılacak. Henüz maaşlara ne kadar zam yapılacağıyla ilgili bir açıklama gelmedi. Bu açıklama daha sonra gelecek olmakla beraber kamu işçilerini temsil eden yetkili sendikaların temsilcileriyle Çalışma Bakanlığı arasında yapılacak görüşme sonunda maaş belli olacak. Enflasyon oranları göz önüne alındığında maaşlarında o denli yüksek olacağı düşünülmekte. Hatta bazı rakamlar en düşük memur maaşının 11 bin TL civarına çıkacağını bile söylemektedir. Fakat bu rakam resmi olmamakla beraber maaşın üzerine eklenecek olan refah payı, ek ödemeler gibi kalemlerde daha detaylı maaş zammı yapılacak.