Nvidia hash oranı kilidini kırıyor

Nvidia'nın oyun grafik kartları yakında tekrar eter madenciliği için kullanılacak mı? "NBMiner" yazılımı, hash kilidini yüzde 70'e yükseltir.

Nvidia hash oranı kilidini kırıyor

Üretici Nvidia'nın grafik kartları sadece oyuncular arasında popüler değil. Bunun yerine, Ethereum madencileri, en son Nvidia RTX 3000 cihazlarının bilgi işlem gücünü de kullandı. Bu zimmete para geçirme, 2021'in başında zaten gergin bir arz durumuyla karşılaştı. Sonuç: imrenilen yüksek kaliteli kartların fiyatında önemli bir artış. Nvidia, kumar çekirdek müşterisine sadık kalmak için birkaç cihaz için bir hash oranı kilidi getirdi. Ancak şimdi NBMiner madencilik yazılımının geliştiricileri bir geçici çözüm buldu.

Aracın 39.0 sürümü, Ethereum söküldüğünde hash oranının yüzde 70'ine kadar kullanılmasına izin verecektir. Bu, 15 Ağustos'ta yayınlanan ilgili değişiklik günlüğünden görülebilir.
 Madencilik yazılımı böylece Nvidia'nın Lite hash oranı değişikliği için bir çözüm sunuyor. 
Grafik kartı üreticisi aslında GTX 3060, 3070 ve 3080'in madencilik performansını yarıya indirdi.

NBMiner ile gelecekte istenen hash oranı ayarlanabilir. Geliştiriciler yüzde 68'lik bir değer önermektedir. Ether Mining için RTX 3000 kartlarının kullanımının tekrar karlı olup olmayacağı henüz belli değil. Her durumda, ilgili bir maliyet-fayda analizinin değişkenleri değişmiştir.

Proof of Stake'e geçmeden önce Ethereum

Ancak, hayal kırıklığına uğramış oyuncular, grafik kartlarının fiyatlarının yakında düşeceğini ummak için her türlü nedene sahiptir. Son olarak, Ethereum, konsensüs mekanizmasını önümüzdeki aylarda Proof of Stake'e geçirmeyi planlıyor. Hesaplamalı ve enerji yoğun madencilik modası geçmiş.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler