NU Coin (Nucypher) nedir?

NU Coin, genel ağların ve DApp'lerin merkezi bir hizmet sağlayıcıya güvenmek zorunda kalmadan bir veri şifreleme ve koruma katmanına erişmesini sağlamaktadır.

NU Coin (Nucypher) nedir?

NuCypher, genel ağların ve DApp'lerin merkezi bir hizmet sağlayıcıya güvenmek zorunda kalmadan bir veri şifreleme ve koruma katmanına erişmesini sağlamaktadır. ''Merkezi olmayan anahtar yönetim sistemi' (KMS), kullanıcıların özel ve şifreli verileri güvenli şekilde depolamasına ve değiştirmesine imkan tanır. 

NU, NuCypher'in bir ERC-20 yardımcı programı belirtecidir ve belirli işlevlerde kullanılmaktadır:

Ağ teşvikleri: Ağ katılımcıları, ağ üzerinde anahtar yönetim hizmetleri ve erişim yetkilendirme-iptal işlemleri gerçekleştirmeye teşvik edilmektedir.

Staking: Bir NuCypher çalışan düğümü çalıştırmak ve enflasyon ödülleri (NU) ve politika ücretleri (ETH) kazanmak için NU jetonları kullanılır. Söz konusu çalışan uygunsuz bir davranışta bulunursa, stake edilen NU jetonları kesilecektir.

Yönetişim: Aragon tarafından desteklenen NuCypher DAO'ya katılım anlamına gelir.

Protokol aşağıdaki ana bileşenlerden oluşmaktadır:

Staker düğümleri: NU jetonları, iki gelir akışı oluşturmak için belirli bir süre, 'Stake Escrow' sözleşmesine kilitlenebilir. Bunlar enflasyon ödülleri (NU) ve politika ücretleridir (ETH). Ağın bütünlüğünü ve hizmet kalitesini sağlayabilmek amacıyla ilgili çalışan uygunsuz davranırsa, paylaştırılan NU kesilebilir.

Çalışan düğümler (Ursala): Eşik şifreleme işlemlerini gerçekleştirir ve bir Staker adına iş yapar. İşçilerin, talep üzerine kesintisiz hizmet sağlamak için çevrimiçi kalmaları gerekir.

Umbral proxy yeniden şifreleme (PRE): Proxy yeniden şifreleme (PRE), bir proxy varlığının verileri bir ortak anahtardan diğerine dönüştürmesine ya da tekrar şifrelemesine izin veren bir tür ortak anahtar şifreleme (PKE) olduğu gibi temeldeki düz metin ya da özel anahtarlar. Bu, genel blok zincirleri ve merkezi olmayan ağlar arasında özel veri paylaşımını sağlamaktadır.