İlk Değişim Teklifi (IEO) nedir? ICO ve IEO'lara nasıl katılınır?

Bir İlk Değişim Teklifi (IEO), bir kripto borsasında gerçekleşen bir token bağış toplama etkinliğidir.

İlk Değişim Teklifi (IEO) nedir? ICO ve IEO'lara nasıl katılınır?

İlk Değişim Teklifleri (IEO'lar): İlk Değişim Teklifleri nasıl çalışır? Finansman yöntemi ile İlk Para Teklifleri (ICO) arasındaki fark nedir?

ICO 2.0 Nedir?

İlk Madeni Para Teklifleri (ICO), kötü itibarlarını öncelikle yüksek oranda hileli veya ekonomik olmayan projelere borçludur. Reklamı yapılan iş modellerinin büyük bir kısmı özden yoksundu ve bir veya diğer yatırımcı, yatırılan miktarın toplam kaybını ilk elden deneyimlemiş olabilir.

İlk Değişim Teklifleri (IEO'lar) nedir?

Tanım: İlk Değişim Teklifi (IEO)

İlk Değişim Teklifi, bir kripto borsasında gerçekleşen bir token bağış toplama etkinliğidir. İhraççılar kripto jetonları şeklinde para toplarlar. Temel olarak, IEO'lar, ICO'lara benzer bir finansman modelidir. Start-up'lar jeton çıkarır, yatırımcılar platformda belirli bir fayda elde etme beklentisiyle veya gelecekte bir kârla jetonu satabilme beklentisiyle satın alırlar.

Buna karşılık, veren şirket için bir kullanım durumunda bağlayan belirteci ve verir belirteç blockchain platformda Hak sahiplerini. Şirketlerin kâr vaadinde bulunmalarına izin verilmez. Çünkü o zaman resmi menkul kıymetler olarak belirli düzenleyici gerekliliklere bağlı olan menkul kıymet tokenlerinden bahsedilebilir.

ICO ve IEO

ICO'ların aksine, ihraççılar İlk Değişim Teklifleri için jetonları doğrudan kendi platformları aracılığıyla başlatmazlar, bunun yerine bir aracı borsa hizmetini kullanırlar. Borsaya benzer şekilde, Binance Launchpad gibi Bitcoin borsaları bu nedenle IEO sağlayıcıları ve alıcıları ile eşleşir.

İlk borsa tekliflerinde iki taraf (ihraççı ve yatırımcı) yerine üç taraf yer alır: ihraççı, yatırımcı ve kripto borsası.

ICO'lara göre avantajlar

İlk başta bir "ICO Plus" gibi görünen şeyin aslında bir takım avantajları vardır.

Jeton verenler

Yeni başlayanlar için avantajlar:

*Değişimler, popülerliklerine bağlı olarak geniş bir kullanıcı tabanına dayanabilir. Listeleme, projelere başka bir şekilde oluşturulması zor olan bir erişim sağlar.

*Binance Launchpad gibi iyi bilinen Bitcoin borsalarında bir IEO listesi, projelere belirli bir meşruiyet kazandırıyor. Sonuçta, Borsalar itibarlarıyla projenin güvenilirliğine kefil olurlar. Token verenler, borsanın IEO sona erdikten sonra token için ikincil bir pazar olarak hizmet etmesini bekleyebilir.


Bitcoin borsaları

Ayrıca Borsalar yeni sermaye aracından yararlanır. Son olarak, IEO'lar para kazanma için geniş alan sunar. Bir yandan kripto borsaları projelerin listelenmesinden kazanıyor, diğer yandan platforma özgü tokenin değerinin artması muhtemel. Çünkü genellikle Bitcoin borsaları yalnızca IEO'ların kendi jetonunuzla satın alınmasına izin verir. Bu, yatırımcıların talebi yönlendiren IEO'lara yatırım yapmadan önce Binance Coin (BNB) ve Co.'yu ele geçirmeleri gerektiği anlamına gelir.

Son olarak, borsalar IEO'ların yardımıyla platformdaki işlem hacmini arttırır.

Yatırımcılar

IEO'lar ayrıca yatırımcılar için ICO'lara kıyasla katma değer sunar. Yapabilmenize rağmen, Borsalar karlı yatırımları garanti etmez. Hileli projeler - küratörlük uygulamasının titizliğine bağlı olarak - bunları oldukça güvenilir bir şekilde filtreleyebilir.

Yatırımcılar ayrıca merkezi bir konumda çeşitli bağış toplama etkinliklerine katılabilirler. Her bir token satışı için ilgili ihraççının ayrı platformlarına kaydolmak yerine, çok sayıda IEO'ya yatırım yapmak için tek yapmanız gereken bir borsaya kaydolmaktır.

Riskler

IEO'lar güvenli yatırımlar olduklarını öne sürüyorlar. Borsaların dikkatli küratöryel uygulamalarının yalnızca karlı projeleri ortaya çıkaracağı düşünülebilir . Konu bu değil. Tanınmış borsalarda listelenmek güvenli bir yatırım yapmaz.

Bu nedenle yatırımcılar her zaman kendi araştırmalarını yapmalıdır. Sonuçta yatırım kararını onlar veriyor.

IEO'lara nasıl katılınır?

Yatırımcılar ilgili borsaya kayıt yaptırmak zorundadır. IEO'ları çalıştıran en ünlü kripto borsaları:

*Binance Launchpad
*KuCoin
*Bittrex IEO'su
*Huobi Prime
*OKEx (Tamam Hızlı Başlatıcı)

Orada, kullanıcıların genellikle KYC gereksinimlerini karşılaması gerekir. Bu, gerçek bir adla kayıt ve kimlik kanıtı içerir.

Yatırımcılar daha sonra bir sonraki adımda IEO'lara yatırım yapabilecekleri jeton veya jeton satın almak zorundadır. Çoğu zaman borsalar , değişim çiftleri olarak hareket eden kendi tokenlerini yayınlar. Binance Launchpad söz konusu olduğunda, bu Binance Coin (BNB) olacaktır. Birçok durumda Bitcoin ve hatta Fiat da mümkündür.

Etiketler