Norton Antivirus, Ethereum (ETH) Madencilik Platformunu Başlatacak

Ethereum (ETH) madenciliğinin önümüzdeki haftalarda daha güvenli hale gelmesi bekleniyor. Popüler Norton 360 antivirüs yazılımının arkasındaki siber güvenlik şirketi NortonLifeLock , platform kullanıcılarının ether madenciliği yapmasına izin verecek yeni bir özelliği duyurdu.

Norton Antivirus, Ethereum (ETH) Madencilik Platformunu Başlatacak

Ethereum (ETH) madenciliğinin önümüzdeki haftalarda daha güvenli hale gelmesi bekleniyor. Popüler Norton 360 antivirüs yazılımının arkasındaki siber güvenlik şirketi NortonLifeLock, platform kullanıcılarının ether madenciliği yapmasına izin verecek yeni bir özelliği duyurdu.

Norton Kripto olarak adlandırılan bu yeni ürün, sabit disk arızası karşı koruma olarak “bulut” konumunda saklanacaktır ve bir cüzdanla (Norton Kripto Cüzdan) eşlik edeceğiğini şirket bildirdi.

Norton Crypto ürününün önümüzdeki haftalarda tüm Norton 360 müşterilerinin kullanımına sunulması bekleniyor. Özel bir program kapsamında seçilen belirli müşteriler bugün süpriz bir davetiye alabileceği bildirildi. Şirket, her iki durumda da müşterilerin bu hizmeti kullanmak için "belirli bilgisayar donanımına" ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Norton, birçok madencinin kripto para saklama için birçok riskle karşı karşıya olduğunu belirtti: Bu riskler, bilgisayarlarının güvenliğini devre dışı bırakarak güvenilmeyen kodların makinelerinde çalışmasına izin vermekle ilişkilendirilebilir, bu da "kazançlarını geri alabilir ve hatta fidye yazılımı yükleyebilir" dedi. 

Ek olarak, madencilik faaliyetlerinden elde edilen kazançlar genellikle donanım arızası nedeniyle dijital cüzdanların kolayca tehlikeye atılabileceği veya kaybolabileceği sabit disklerde depolanır.

NortonLifeLock CEO'su Vincent Pilette, "Kripto ekonomisi müşterilerimizin hayatında giderek daha önemli bir yer almaya devam ederken, onları Norton ile kripto para madenciliği yapmaları için güçlendirmek istiyoruz" dedi ve bunun hizmetlerini genişletmenin bir yolu olduğunu ekledi. Siber güvenlik platformları "müşterilerimizin sürekli değişen dijital yaşamını korumak için."

NortonLifeLock'ta ürün müdürü olan Gagan Singh, ürünün kripto kullanımını teşvik edebileceğini öne sürdü. Norton Crypto'nun, kullanıcıların yalnızca birkaç tıklamayla kripto para madenciliği yapmasına izin vereceğini ve böylece kripto ekosistemine girişin önündeki birçok engeli ortadan kaldıracağını söyledi.

Basın açıklaması Ethereum'a odaklanırken, şirket CNN'ye gelecekte başka kripto para birimleri eklemeyi planladığını söyledi. Diğer varlıkların "kullanıcıların işlem kapasiteleri için en yüksek ödemeyi alma yetenekleri" temelinde seçileceğini söyledi.

Ayrıca, Norton Crypto ücretsiz olmayacak: PC Mag'e göre şirket, her katılımcıdan bir madencilik ücreti talep etmeyi planlıyor.

Etiketler