Kripto Savaşı: Shiba Inu (SHIB) VS Dogecoin (DOGE)

Kriptosfer çok rekabetçi bir alandır. Bazı çatışmalar teknolojik düzeyde. Ethereum ile Cardano veya Polkadot gibi rakipleri arasındaki durum böyleyken bazıları ise sadece bir şaka ile ortaya çıkmıştır Shiba ve Doge arasında savaş devam ediyor.

Kripto Savaşı: Shiba Inu (SHIB) VS Dogecoin (DOGE)

Kriptosfer çok rekabetçi bir alandır. Bazı çatışmalar teknolojik düzeyde Ethereum ile Cardano veya Polkadot gibi rakipleri arasındaki durum aynen böyle gerçekleşmeye devam ediyor. Diğerleri daha çok mizah siciline aittir. Bu, kripto Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) arasındaki savaşın durumudur.

Dogecoin ve Shiba Inu farklı tasarım ve felsefeler

Bu iki kripto ortak bir kökene sahiptir. Her biri, gerçekten tanınan bir kriptoya dönüşmeden önce bir şaka olarak yaratıldı. Aşağıda Dogecoin ve Shiba Inu arasındaki bazı temel farklılıklar bulunmaktadır.

Doge ve Shiba'nın kökeninde neler var?

İkisi arasında Dogecoin daha eski olanıdır. Doge, 2013 yılında Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratıldı. Dogecoin, yalnızca eşler arası işlemler (Bitcoin gibi) için ayrılmış bir kriptodur.

SHIB ise çok daha modern ve sadece Ağustos 2020'de piyasaya sürüldü. Dogecoin'in rakibi olarak ünü sadece bir efsane değil. Geliştiricilerine göre Shiba Inu, Dogecoin'i "sollamak" ve "öldürmek" için tasarlanmış bir kriptodur.

Her iki kripto da Japon köpek ırkı Shiba Inu'nun imajını taşıyor

Dogecoin ve Shiba Inu arasındaki toplulukların savaşı çok eski sayılmaz ve iki kripto para birimi, sosyal ağlarda çok aktif destekçilerden oluşan bir topluluğa güveniyor. Her topluluk, birlikleri harekete geçirmek için düzenli olarak etkinlikler düzenliyor. “SHIB aya ulaşana kadar savaşmaya” hazır bir “SHIB ORDUSU” bile olduğunu sosyal platformlarda iddia ediyor.

Mevcut verilere göre , toplulukların çatışması büyük ölçüde Dogecoin lehine. Dogecoin'in ve 8 yıllık varlığının takipçi tabanını pekiştirmek için bolca zamanı olduğu söylenebilir. Sosyal medya Reddit ve Twitter'daki rakamlar şöyle:

Reddit: Dogecoin topluluğu için 2 milyon kişi, Shiba Inu için 156.000 kişi
Twitter: Dogecoin topluluğu için 1,7 milyon takipçiye karşılık Shiba Inu için 563,100 takipçi.

Topluluklarına ek olarak, iki kripto güçlü destekçilere güveniyor. Dogecoin denince akla ilk gelen isim her ne kadar Elon Musk'da olsa tek büyük destekçisi o değil. Mark Cuban (başka bir milyarder) ve şarkıcı Snoop Doog da Dogecoin'in destekçileri.

SHIB tarafında, desteği şu an için daha az etkileyici. Ancak Xue Manzi olarak da bilinen Çinli milyarder Charles Xue Biqun , SHIB'nin büyük bir destekçisi olarak biliniyor.

Dogecoin ve Shiba Inu arasındaki teknolojik farklar

Dogecoin , Litecoin blok zincirinde ortaya çıkan bir çataldan meydana geldi. Bitcoin'den farklı olarak Dogecoin deflasyonist bir para birimi olarak tasarlanmamıştır. Böylece dolaşımdaki DOGE sayısı sınırlı değildir. Bu yazının yazıldığı sırada dolaşımda yaklaşık 129 milyar DOGE madeni para olduğu tahmin ediliyor.

SHIB, kendi adına, çalışmak için Ethereum blok zincirini kullanır. Şu anda, sınırlı toplam 1.000.000.000.000.000 madeni paradan 394.796.000.000.000 SHIB dolaşımdadır .

Diğer bir teknik fark ise, tüm SHIB paralarının piyasadan satın alınması gerektiğidir. Örneğin Dogecoin'den farklı olarak, SHIB geliştiricilerinin stoklarında madeni para yoktur ve bu nedenle fiyatı etkilemenin hiçbir yolu yoktur.

Son Görüşler

Güçlü desteği ve geçmişiyle Dogecoin, doğrudan rakibi Shiba Inu'nun oldukça önündedir. Ancak Shiba Inu, son aylarda Dogecoin'den çok daha fazla performans gösterdi ve onu yakalamak için çok çalışıyor. Bu noktada geriye tek bir soru kalıyor: Dogecoin misiniz yoksa Shiba Inu musunuz?

Etiketler