NFT: 19 milyon dolara 101 sıkılmış maymun

Sotheby's, Bored Ape Yacht Club'dan iki NFT paketini açık artırmaya çıkarıyor ve artık hayrete düşmeden edemiyor.

NFT: 19 milyon dolara 101 sıkılmış maymun

Dünya çapında aktif olan müzayede evi Sotheby's, uzun tarihinde çok şey gördü, ancak 6 Eylül'de iki kez bakmış olması gerekirdi. Ape Bored yat kulüplerinin ( BAYC ) 101 sıkılmış görünümlü maymundan oluşan bir paketi, sınırlı bir koleksiyon olan NFT'den 19 milyon ABD doları teklif aldı. Böylece teklif, beklenen müzayede değerini aştı müzayede sona ermeden tam üç gün önce. Bu, 9 Eylül saat 16:01'de planlanmıştır.

Bu maymunlar neden bu kadar değerli?

Maymunlar dijital sanat eserleri olduğu için, bunun olası bir cevabı açıktır: Çünkü estetik birileri için çok değerlidir. Başka bir neden, bu NFT'lerle birlikte gelen gizlilik ve eğlence olabilir. Her maymun benzersizdir ve 170 farklı bileşen içeren bir "özellik havuzundan" rastgele oluşturulur. Ethereum blok zincirinde ERC-721 belirteçleri olarak saklanırlar. Kurucularına göre: Şu anda 10.000'lik sabit sayıda maymun var. Bu, gelecekte en fazla 30 parçaya kadar genişletilebilir.

Özel banyo dahil

Ancak sadece maymunda bitmiyor: Sahiplik kanıtı (yani NFT) ile yukarıdaki “Yacht Club” un farklı tekliflerine özel erişim elde edersiniz. Örneğin, herkesin bir pikseli "bulaştırabileceği" sanal bir banyoya erişebilirsiniz. Geçen hafta, mutasyona uğramış "zombi" maymunu olan maymununun genişletilmiş bir kopyası seçeneği de vardı. Kulübün BAYC sahiplerine airdrop yoluyla dağıttığı ücretsiz bir 'serum' ile mutant maymunlar kendileri yaratılabildi.

NFT maymunlarına ek olarak NFT köpekleri de var.

Kulüpten başka bir teklif geçmişte manşetlere taşındı: O zamanlar, maymun sahipleri bir haftalık başka, neredeyse ücretsiz NFT şansına sahipti. Bunlar aynı tarzda farklı, ayrıca rastgele oluşturulmuş köpekleri gösterir. 101 adet Bored Ape Kennel Club köpeği paketi de önümüzdeki birkaç gün içinde Sotheby's müzayede evi tarafından açık artırmaya satılacak. Satın alma fiyatı şu anda paket için 550.000 ABD dolarıdır. Bunun için 1.5 milyon dolar ile 2 milyon dolar arasında bir maliyeti olması bekleniyor. Ancak maymunların dört ayaklı benzerleriyle bile, hedeflenen miktar birçok kez aşılabilir.

Etiketler
NFT