SEC: Uniswap şimdi üzgün mü?

ABD düzenleyicisi en büyük merkezi olmayan kripto borsasını mı alıyor?

SEC: Uniswap şimdi üzgün mü?

Wall Street Journal bildirdi SEC (Securities and Exchange Commission) Uniswap Labs soruşturma açtığını 3 Eylül. Uniswap, herhangi bir değerlendirmede işbirliği yapma isteğini daha önceden vurgulamıştı. Ayrıca şirket, kripto değişim gereksinimlerini tutarlı bir şekilde karşılama taahhüdünü beyan etti.

Uniswap'a Yönelik Sorular

Wall Street Journal'a göre, dünyadaki en güçlü menkul kıymetler düzenleyicisi öncelikle iki şeyle ilgilenir:

*Yatırımcılar Uniswap'ı nasıl kullanıyor?

*Şirket kendini nasıl pazarlıyor?

Soruşturma, bu noktada her iki soruyla ilgili hala erken aşamalarındadır. Buna göre, borsa düzenleyicisinin nihayetinde herhangi bir iddiada bulunmaması bile olabilir. UNI oranı ancak son zamanlarda biraz kaybetti, son 2 gündür bir miktar yükseliş eğilimi göstermiş olsa dahi genel bakışta şimdilik toparlanma evresinde gibi görünmeye devam ediyor.

 SEC: Uniswap şimdi üzgün mü? - Resim : 1

Uniswap'ın teklifi nedir?

Şirketin web sitesine göre, şu şekildedir: "Takas etmek, kazanmak ve önde gelen merkezi olmayan kripto ticaret protokolünü geliştirmek". Daha spesifik olarak bu, şirketin aşağıdaki üç seçeneği sunacağı anlamına gelir:

“Takas” işlevi: farklı ERC-20 jetonlarının değiş tokuş edilmesini sağlar.

“Kazan” işlevi: Likidite sağlanması için sermaye artışı garantisi: Tokenlerin yatırılması işlem ücretleri ile ödüllendirilir.

“Oluştur” işlevi: Uniswap protokolünde DeFi uygulamalarının oluşturulması.

Uniswap protokolü V2'den V3'e değiştirdiğinden, özellikle likidite sağlayıcılarına daha fazla güvenlik garanti edilmiştir. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, ERC-721-NFT'den ve ayrıca her bir token çifti için Mayıs ayında tanıtılan farklı havuzlardan kaynaklanmaktadır. Bu havuzlar şu anda yüzde 0,05, yüzde 0,3 ve yüzde 0,5 olmak üzere üç farklı ücret düzeyine sahiptir.