Stephen Curry, kripto sektörüne giriş yaptı!

NBA takımlarından Golden State Warriors'ın skorer oyun kurucusu Stephen Curry, artık kripto para endüstrisine dahil olduğunu açıkladı.

Stephen Curry, kripto sektörüne giriş yaptı!

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para ilân ettiği, NFT çılgınlığının arttığı son günlerde dijital para endüstrisi bir ünlüyü daha kervanın içine eklemeyi başardı.

NBA ve dünyanın en iyi basketbolcuları arasında gösterilen Stephen Curry, Twitter hesabından kripto para piyasasına giriş yaptığını açıkladı:

“Kripto oyununa ben de başlıyorum. Önerisi olan var mı?” Twitini paylaştıktan hemen sonra Michael Saylor’dan cevap geldi:


Ünlü oyuncunun “Öneriniz var mı?” sorusuna ise Bitcoin maksimalisti olan ve her seferinde en büyük kripto paranın altını çizen Michael Saylor cevap verdi. Bugüne kadar 3 milyar dolardan fazla Bitcoin aldığını belirten Saylor şu ifadeleri kullandı:

“Steph, senin sorduğun soru hakkında binlerce saat düşündüm ve en sonunda Bitcoin’i seçtim. Bitcoin’in dijital gayrimenkul olduğunu düşünüyorum. Hope.Com’da, fazlaca ücretsiz Bitcoin eğitim videosu paylaştım.'' dedi.

180 bin dolara NFT aldı


Son dönemin en fenomen olayı olan NFT alım satışı olmaya devam ediyor. NFT endüstrisine Curry’nin büyük ilgisi var. 33 yaşındaki oyuncu geride bıraktığımız hafta “Bored Ape Yat Kulübü”nün NFT’lerinden bii için 55 ETH (yaklaşık 180 bin dolar) ödeme yapmıştı.

Özellikle Amerika’de milyonlarca hayranı bulunan Curry’nin, kripto para piyasasına dahil olması, hem diğer sporcuları hem de kitleleri etkilemesi açısından büyük önem taşıyor.

Etiketler
NFT