Musk ile Twitter arasında yaşanan şok gelişme!

Elon Musk ve Twitter arasından görülecek davanın tarihinin belli olmasından sonra gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Tesla'nın CEO'su olan Musk, Twitter'a davaya katılım göstermesi için celp gönderdi.

Musk ile Twitter arasında yaşanan şok gelişme!

Twitter'ın Elon Musk'a açtığı dava sonrası gelişmeler herkes tarafından merakla yakından takip ediliyor.  Sık sık gelişmeler yaşanan bu dava sürecinde şimdi ise Elon Musk, Twitter'ın kurucu ortaklarından biri olan Jack Dorsey'i dava süreci öncesi mahkemeye çağırdı.

Elon Musk, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını 8 Temmuz'da feshettiğini açıklamıştı. Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını, “Firmanın sahte hesaplarla ilgili kendisine yeterli bilgiyi vermediğini” gerekçe göstererek feshetmişti.

twitter elon musk

Musk ve Twitter davası ekim ayında görülecek

Twitter, halka açık bir şirket olarak geleceğine yönelik belirsizlikten zarar görebileceğini savunarak davanın eylülde görülmeye başlamasını talep etti. Musk ise duruşma tarihinin şubat olmasını talep ettikten sonra Hakim Kathaleen St. Jude McCormick tarafından ekim ayında görülmesine karar verildi.

Twitter, anlaşmada kararlaştırıldığı gibi Musk'ın hisse başına 54,20 dolar karşılığında satın almasını tamamlamasını bekliyor.

Dava başlamasından önce Musk'ın avukatları, Twitter’ın eski yöneticisi ve kurucu ortağı Jack Dorsey’i mahkemeye çağırdı. Musk'ın avukatları, Dorsey’in Musk’ın “sahte hesapların ne kadar fazla olduğuna dair net bilgi paylaşılmadığı” iddiasının arkasında durmasını bekliyor. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler