MÜSİAD, yeni ekonomik modeli destekliyor

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, ''Türkiye ekonomisi bütün algı ve manipülasyonlara karşı dimdik ayaktadır.'' diyerek Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomik pakete destek olduklarını belirtti.

MÜSİAD, yeni ekonomik modeli destekliyor

MÜSİAD'ın düzenlediği Vizyoner'21 zirvesinde konuşma yapan derneğin genel başkanı Mahmut Asmalı, yaptığı açıklamada sürdürülebilir ekonomiye ilişkin 10 maddelik bir manifestoyu duyurdu:

''Sayın Erdoğan önderliğinde temelleri atılan yeni ekonomik modelin ve düşük faiz oranları politikamızın destekçisi olduğumuzu yineliyoruz.''

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜDİAD) 22 Aralık tarihinde Haliç Kongre Merkezinde düzenlediği 'Vizyoner 2021' zirvesinde iş dünyasından önemli kişiler ile siyasiler bir araya geldi. 

Küresel problemlere çözüm bulabilmek amacıyla yola çıkarak 'Fark Et' sloganı ile 'Vizyoner 2021' zirvesini düzenleyen MÜSİAD, iklimden dijitale kadar birçok konuda hedeflerini açıkladı. Girişimcilik konusunda da atılması düşünülen yeni adımlara değindi.

Açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şehib Aygadiç'in de içlerinde yer aldığı heyetin yaptığı zirvede, Nobel Barış Ödülüne sahip 'Demir Kadın' lakaplı Tawakkol Karman da kısa bir konuşma yaptı. 

Basından gelen soruları cevaplayarak derneğin yeni hedeflerini de aktaran Mahmut Asmalı, ekonominin mevcut durumu ile ilgili düşüncelerini de belirterek MÜSİAD'ın takip edeceği yol haritasının detaylarından söz etti. 

MÜSİAD, yeni ekonomik modeli destekliyor

''Suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye ekonomisi bütün algı ve manipülasyonlara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.''

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ekonomideki dalgalanmaya ve dövize karşı alınan son önlemleri de değerlendirerek şunları söyledi:

“Hepimizin bildiği gibi ülke olarak son dönemlerde dar kapılardan geçiyoruz. Üzülerek görmekteyiz ki makro ekonomik temellere dayanmayan suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmaya çalışmaktadır. MÜSİAD olarak bizler reel ekonomik göstergelerle değil, algılara yön veren her türlü ekonomik iklimin karşısındayız. Türkiye ekonomisi gerek iç, gerek dış bütün algı ve manipülasyonlara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.”

MÜSİAD yeni ekonomik modeli destekliyor

Türkiye'nin son 20 yıldır piyasa şartlarından ödün vermeden yıllık ortalama 5.3 oranında büyümeyi başaran bir ekonomisi olduğunu kaydeden Asmalı, sürecin de en hafif şekilde atlatılacağına olan inançlarının tam olduğunu belirtti. Asmalı konuşmasında ayrıca, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde temelleri atılan yeni ekonomik modelin, üretimi ihracat, istihdam ve büyüme odaklı kazanımlarımızı kat be kat arttıracağını inanıyor, düşük faiz oranları politikamızın destekçisi olduğumuzu yineliyoruz.'' diyerek açıklanan 'Türk Lirası'nı özendirme paketi' çerçevesinde alınan önlemlerin, piyasalara etki etme hızı açısından yeni ekonomi politikasının başarısına ilişkin ilk işaretleri verdiğini aktardı. 

Faizin finansmana erişime engel olduğunu ve yeni yatırımlara ilişkin artışı büyük oranda önlediğini belirten Asmalı, faiz oranlarındaki geri çekilmenin ticari ve bütün finansman maliyetlerine yansımasıyla beraber yatırımların da hızlı bir şekilde artış göstereceğine inandıklarını aktardı.