Mobil Uygulama Sektörü ilk çeyrekte yüzde 31 büyüme kaydetti

Adjust tarafından yayınlanan yeni Uygulama Trendleri Raporuna göre, mobil uygulama sektöründe büyüme 2021 yılında global olarak hızlanmayı sürdürüyor.

Mobil Uygulama Sektörü ilk çeyrekte yüzde 31 büyüme kaydetti

Küresel uygulama pazarlaması analitiği platformu Adjust, yeni Uygulama Trendleri Raporu 2021'i yayınladı. Rapor, mobil uygulama büyümesinin 2021 yılında global olarak hızlanmayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Uygulama kurulumları 2020 yılında tüm sektörlerde yıllık bazda yüzde 50 oranında yükselirken, 2021'in ilk çeyreğinde yine yıllık olarak yüzde 31 oranında artış kaydetti. Uygulamalarda oturum açma oranı ise 2020'deki yüzde 30'luk artışın ardından bu yıl yüzde 4.5 yükseldi.

Adjust CEO'su Paul H. Müller, "Dünyanın dört bir yanında insanlar, günlük yaşamlarında birçok alanda mobil teknolojilerin yarattığı pozitif değişimi fark ettikçe, uygulama ekonomisi 2020'de de hızlı bir büyüme yaşadı. Mobil pazarlamacılar için yeni kullanıcılara ulaşma potansiyeli tüm zamanların en yüksek seviyesinde, ancak bu beraberinde gittikçe kızışan bir rekabeti de getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

2021'in önemli bir kısmı geride kalmışken ve iOS 14 yeni bir çağ başlatırken, pazarlamayı otomasyonla geliştirmenin önemi ve kullanıcıların yolculukları boyunca uygulama içinde nasıl davranışlar gösterdiklerini anlamanın önemi her zamankinden daha belirgin. - Müller

Öne çıkan bazı noktalar:

- Mobil Fintech uygulamaları, 2020 yılında tüm sektörlerdeki kurulumlarda bir önceki yıla göre yüzde 51 oranında artarak en yüksek artışını kaydetti.

- Uygulamaların kurulumları, 2021'de 2020 ortalamasına göre yüzde 12 arttı. Bunda Robinhood, Acorns ve Gatsby gibi borsa uygulamalarının fazla tercih edilmesinin payı oldukça büyük.

- Fintech uygulamalarında oturum açma oranları, 2020'de iyi oranda bir büyükme kaydetti ve bu da dijital bankacılık ve ödeme uygulamalarına doğru önemli bir geçiş olduğunu gösteriyor. Oturumlar yıllık bazda yüzde 85 arttı ve 2021'de şimdiden yüzde 35 artış gözlendi.

- Oyun Uygulamaları 2020'de yeni zirveler gördü. Özellikle hyper casual oyun uygulamalarının kurulumları yüzde 43 arttı ve hyper casual dışı oyunlardaki artış yüzde 26 oranında gerçekleşti.

Alışveriş uygulamalarının kullanımı yüzde 44 arttı

2021 Şubat ayı sonu ile 2021 Mart ayının ilk haftaları arasında en yüksek oturum açma oranı gerçekleşti.

- E-ticaret uygulamalarının kurulumları 2020'de yüzde 6 ile nispeten düşük bir büyüme göstermişti fakat buna rağmen yıl boyunca kararlı bir performans sergiledi.

- Oturumlar yüzde 44 çoğalarak, alışverişi mobil cihazlarda yapmayı tercih edenlerin ne kadar yüksek oranda bir etkileşime sahip olduğunu gözler önüne serdi.

Etiketler