Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Yüksek enflasyon geçici

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, yüksek enflasyonun geçici olduğunu açıkladı.

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Yüksek enflasyon geçici

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, ABD'de yüksek enflasyon rakamlarının kısa ömürlü olacağına inandığını ve yüksek enflasyonun geçici olup olmadığını görmek için verileri yakından takip edeceklerini aktardı.

Hükümetin uzun vadeli yatırımları fonlamak için düşük faiz oranlarıyla borçlanmasının kendisini endişelendirmediğini söyleyen Kashkari, ''Çok fazla borçlanma enflasyona neden olabilir fakat bu önce kendini borçlanma faizlerinde yukarı yönlü hareket olarak göstermeli. Bunu şu an da öngörmüyoruz.'' şeklinde konuştu. Kashkari, Fed'in ihtiyaç olduğunda enflasyon ile mücadele için faiz oranını yükselteceğinin de altını çizdi.

Ancak Kashkari, Fed'in en iyi tahmin ile faiz oranlarını artırmaktan hala birkaç yıl uzakta olduğunu aktardı.

Delta varyantının ekonomide toparlanma için risk teşkil ettiğini de vurgulayan Kashkari, Delta varyantının etkilerinin daha cansız bir toparlanmaya neden olabileceğini belirtti.

Fed'in varlık alımını azaltmasının iş gücü piyasasında ilerlemeye bağlı olduğunu söyleyen Kashkari, bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başlarında varlık alımlarını azaltmaya başlamanın makul olabileceğine de değindi.

Etiketler