Milyonlarca kişiye 1000 TL veriliyor!

Devlet tarafından dar gelirli vatandaşlara para ödemesi yapılıyor. Yapılan ödemelerle ilgili detaylar belli oldu.

Milyonlarca kişiye 1000 TL veriliyor!

Milyonlarca kişiye devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Verilen destekle ilgili detaylar belli oldu. Devlet tarafından ekonomik sıkıntı çeken kişilere 1000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Maddi destekten faydalanmak isteyen kişiler için detaylar belli oldu. Sadece devlet tarafından değil ayrıca belediyeler tarafından da geri ödemesiz para ödemesi yapılmaktadır. Geri ödemesiz para veren kurumlardan biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oldu. Ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlara 1000 TL destek ödemesi İBB tarafından veriliyor. İBB tarafından verilen yardımdan faydalanmak için belediye binasına gitmeniz gerekiyor. İşte, detaylar…

1000 TL destek nasıl alınır?

İBB tarafından verilen 1000 TL destek ödemesi nasıl alınır? Sorusu arama motorları üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. 1000 TL alabilmek için gerek belediye binasına gidebilir gerek ise e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden başvuru yapacak olan kişiler öncelikle e-devlet sistemine kendi TC Kimlik Numarası ve şifrenizle giriş yaparak arama kısmına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yardım Başvuru Hizmeti yazmanız gerekiyor. Arama kısmına yazdıktan sonra siz de başvuru yaparak 1000 TL almaya hak kazanabilirsiniz. 1000 TL alabilmek için elbette bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında:

1000 TL destek başvurusu

  • 65 yaş üzeri olmak ve bakıma muhtaç olmak,
  • Belirli bir oranda engeli olmak,
  • Dul veya çocuklu olmak,
  • Şehit ve gazi ailesinin yakını olmak gibi durumlara sahipseniz eğer başvurularınız öncelikli olarak değerlendirilecektir.

Başvuru esnasında sizden istenen bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması şarttır. Başvuru formunu eksiksiz ve kendi bilgilerinizle doldurduktan sonra başvurunuzun sonucunu öğrenmek isterseniz eğer e-devlet üzerinden sorgulama yapabilir ya da yardım verilen kurumun resmi telefon numarasını arayabilirsiniz. İBB başvurusu yaptıysanız eğer ALO 153 hattını arayarak başvuru sonucunuz hakkında bilgi edinebilirsiniz. E-devlet üzerinden gerek İBB tarafından verilen yardım başvurusu yapabilir gerek ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek ödemesine başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz olumlu olarak yanıtlandıktan sonra paranızı PTT üzerinden ya da IBAN hesabınıza otomatik olarak yatırılmasıyla alabilirsiniz.