Milyonlarca doktoru yakından ilgilendiren haber geldi! Doktorlar derin bir nefes alacak

Milyonlarca doktorun yüzünü güldürecek büyük haber geldi! Bu haber sayesinde doktorlar uzun süredir yaşadıkları buhranı geride bırakarak; derin bir nefes alabilecek.

Milyonlarca doktoru yakından ilgilendiren haber geldi! Doktorlar derin bir nefes alacak

Yüksek mahkeme tarafından geçtiğimiz günlerde milyonlarca doktoru yakından ilgilendiren oldukça mühim bir haber geldi. Yüksek mahkemenin almış olduğu bu emsal niteliğindeki neredeyse tüm doktorları ve sağlık çalışanlarını yakından ilgilendiren nitelikte. Alınan haberlere göre yüksek mahkemenin bu kararı doktorları ve sağlık çalışanları oldukça memnun etmiş durumda.

Yüksek Mahkeme neden bu kararı verdi?

Yüksek mahkeme, geçtiğimiz günlerde milyonlarca sağlık çalışanını ve doktorları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza attı. Karar kapsamında işyerinde çalışmalarını sürdürmekte olan doktorun ortak sağlık ve güvenlik gerekçesinden hizmet alma gerekçesi fesih işlemleri kapsamında değerlendirmeye alınması. Bu sebepten dolayı fesih işlemleri tamamı ile geçersiz olarak kabul edildi. Bunun yanı sıra aynı zamanda yüksek mahkeme sağlık çalışanlarının ya da doktorların ortak güvenlik birimi ve sağlık hizmetlerinden destek alması sebebi ile sözleşmelerinin feshini talep etmesini son derece gereksiz buldu. Dolayısıyla yüksek mahkeme bu duruma el atarak kanun hükmü gereğince fesih işlemlerinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını açıklayarak milyonlarca sağlık çalışanlarına ve doktorlara sevindiren haberi vermiş oldu.

Milyonlarca doktoru yakından ilgilendiren haber geldi!

Yargıtay’dan yasaya aykırı kararı geldi

Milyonlarca sağlık çalışanı, hastaları ve doktorları yakından ilgilendiren ortak sağlık birimi ve güvenlik gerekçesi hakkındaki fesih işlemleri kararı Yargıtay tarafından yasaya aykırı olarak değerlendirmeye alındı. Yüksek mahkemenin almış olduğu karara göre ortak güvenlik ve sağlık biriminden hizmet alma sebebi ile işyerinde çalışmalarını sürdürmekte olan sağlık çalışanları ya da doktorlar hiçbir şekilde iş yeri sözleşmesinin fesih işlemlerini gerçekleştirmemiş olacaklar. Bunun yanı sıra özellikle ifade edilmesi gerekmektedir ki ameliyat sonrası hastasının durumunu takip etmeyen doktor ya da sağlık çalışanları “görevini kötüye kullanma gerekçesi ile yargılanacaklar.

Ameliyat sonrası hastasının takip etmeyen sağlık çalışanları hakim karşısına çıkması ise oldukça yüksek ihtimal olarak karşınıza çıkmakta. Yüksek mahkemenin vermiş olduğu emsal niteliğindeki bu nihai karar şimdiden hem sağlık çalışanlarını hem de doktorlarını oldukça fazla sevindirmiş durumda. Artık alınan bu yeni karar ile birlikte görevini kötüye kullanan sağlık çalışanları ve doktorlar bir nevi azaltılmış olacak .Bu durum yalnızca sağlık çalışanlarını ve doktorları değil aynı zamanda hasta yakınlarını ve hastalarını da oldukça fazla yakından ilgilendirmekte.


 

Etiketler