Milyonlarca asgari ücretliye müjde! Koşulsuz şartsız herkese 1000 TL devlet desteği..

Milyonlarca asgari ücretliye devletten müjde geldi. Koşulsuz şartsız herkese 1000 TL devlet desteği verileceği duyuruldu.

Milyonlarca asgari ücretliye müjde! Koşulsuz şartsız herkese 1000 TL devlet desteği..

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği haber sonunda geldi. Devletten torba yasa müjdesi geldi. Ak Parti tarafından ekonomik torba yasası teklifi için çalışmalara başlandı. Bu çalışmaların yanı sıra asgari ücretlinin yüzünü güldüren destek kararı geldi.

Enflasyonun altında ezilen vatandaşlara destek olmak için devlet tarafından yeni destek paketleri verilmeye devam ediliyor. Ak Parti tarafından yeni torba yasası müjdesi geldi. Seçime kısa süre kala vatandaşın ekonomik yönden rahatlaması için tüm adımları atan devlet, şimdide asgari ücretlinin cebini düşünerek hareket etmeye başladı. Ak Parti tarafından hazırlanan yeni bir torba yasası açıklaması yapılırken meclis açılır açılmaz meclis gündeminde yer alacak teklifte asgari ücretli milyonlarca kişiyi memnun edecek kararlar bulunuyor.

Asgari ücretliye her ay 1000 TL! 

Asgari ücretliye 1000 TL

Ak Parti tarafından hazırlanan torba yasa teklifi meclisten geçer geçmez asgari ücretlinin yüzü gülecek. Ak Parti ekonomi kurmayları tarafından hazırlanan teklif eğer meclisten geçerse asgari ücretlinin yüzü gülecek. Meclis başlar başlamaz hazırlanan torba yasa teklifi içerisinde asgari ücretli çalışana 1000 TL doğalgaz desteği ödemesi verileceğinin müjdesi verildi. Doğalgaz ve elektrik faturalarında yaşanacak olan yükseliş sebebiyle vatandaşlar ekonomik yönden zorlanacağından ötürü yeni torba yasa teklifi hazırlandı. Eklenen madde içerisinde ise özel sektörde çalışan asgari ücretlilere 1000 TL doğalgaz desteği ödemesi yapılacağı yer aldı.

Hazırlanan kanun teklifi eğer meclisten geçerse özel sektörde çalışma gösteren asgari ücretliler için patronlar her ay işçilerine 1000 TL destek ödemesi yapacak. Bu ödemeler patron tarafından işçiye aktarılacak olmakla beraber patronlar bu giderlerini vergi ya da sigorta primleriyle devletten kesebilecekler. Yani devlet tarafından bu düzenleme kapsamında asgari ücretli çalışana dolaylı yoldan 1000 TL ödenmiş olacak. Yapılacak ödemelerin de en geç Kasım veya Aralık ayında başlaması bekleniyor.

Meclis ne zaman açılıyor?

Meclis bildiğiniz gibi şuanda çalışma göstermiyor. Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği haberin gelmesi için meclisin açılmasını bekleyen kişiler meclis ne zaman açılıyor? Diye araştırma yapmaya başladı. Meclisin ilk oturumu ve açılışı 1 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Meclis açıldığında gündeme gelecek konular vatandaş tarafından merak içerisinde beklenmektedir.